USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через жадібність і в хату не потрапиш: «театр з коробки» презентував у Луцьку виставу. Фото

8 Лютого 2020 21:48
Традиційний суботній майстер-клас у книгарні «Є» відбувся сьогодні, 8 лютого, у незвичайному форматі — гості дивилися лялькову виставу про пригоди кролика-колекціонера.

Дорослі та батьки добре знають — субота у луцькій книгарні «Є», зазвичай, проходить весело та з користю. Адже саме цього дня художниця та майстриня Ірина Сардак-Бондарук ділиться секретами створення різноманітних цікавинок із буденних речей.
Сьогодні ж, захід відбувся у трохи незвичному форматі. Якщо на минулих заняттях діти вчилися створювати милих янголят та кумедних гномів, то нині наймолодші гості заходу подивилися цікаву виставу та отримали сувенір — морквину-закладинку.
Ірина Сардак-Бондарук розповідає, що про такий формат «дитячої суботи» її неодноразово просили батьки зовсім юних дітей — віком 3-7 років. Адже для них традиційні майстер-класи не зовсім підходять. То ж і вирішила майстриня вигадати щось цікаве і, водночас, корисне.
В основі історії — книга Кеті Гадсон «Забагато моркви». У коротенькому оповіданні йдеться про вуханя-колекціонера, який через надмірну любов до моркви так захаращив оселю, що не зміг до неї потрапити. Тому й довелося жадібному кролику просити друзів: черепаху, бобра та пташину про допомогу. Цим і цікава книга (як і більшість дитячих історій від «Видавництва Старого Лева») — проста історія має серйозну мораль та чудово проілюстрована. Батькам легко переповісти її наймолодшим читачам, а дітям — цікаво порозглядати малюнки.
Перед виставою дітки, разом із батьками, мали змогу розмалювати «театральний реквізит» — паперові морквинки. А після виступу Ірина Сардак-Бондарук провела майстер-клас для батьків. Усі побачили, як із картонної коробки, кольорового паперу, шматків тканини, старого кошика та відрізку поліетилену можна створити власний театр.
Майстриня розповідає, що створення реквізиту зайняло лише близько 2-х годин. Натомість, діти і дорослі не лише отримали задоволення від вистави, але й вкотре переконалися у правдивості твердження про те, що головний інструмент майстра — це фантазія.
Фото Олександра Дурманенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus