USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Чому нам закривати рота?» Ініціатори банера Порошенку прокоментували заяву прес-служби 14 ОМБ

16 Березня 2019 12:49
Бійці 14-ї бригади та бойові офіцери неофіційно підтримують банер-звернення до Петра Порошенка «Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили», проте статус військовослужбовця не дозволяє їм висловити такі погляди.

Про це голова «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович повідомив під час прес-конференції спілки.

Авторами скандального банеру «Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили» були учасники найбільшого об’єднання ветеранів Волині – «Спілка воїнів АТО Волині». Бійці 51-ї бригади кажуть, що це крик їх душі через паплюження честі і пам’яті бійців бригади, які першими прийняли на себе тягар війни в 2014 році. А на пролитій Росією та недолугим вищим командуванням армії крові Порошенко став президентом.

Скандальний банер з’явився ввечері 13 березня напередодні візиту Петра Порошенка на Волинь. Вже за декілька годин його зрізали, а сам президент, чомусь, до Луцька їхати передумав.

Наступного дня на сторінці прес-служби 14-ї ОМБ з’явився допис від імені бійців бригади, де акцію з банером назвали «політиканством».

ЧИТАТИ ЩЕ: КРИК ДУШІ 51 ОМБР: АТОВЦІ, ЯКІ ПРИДУМАЛИ СКАНДАЛЬНИЙ БАНЕР, ПОЯСНИЛИ, ЧОМУ ПОРОШЕНКО – ПРЕЗИДЕНТ НА КРОВІ

«Ми, бійці та ветерани 14-ї омбр, що є правонаступницею 51-ї бригади, з місцем дислокації у Володимирі-Волинському, глибоко обурені намаганнями втягнути нас та славне ім’я наших загиблих побратимів у мерзотне політиканство. Використання нашого імені у політтехнологічному лайні вважаємо ницим, і не достойним честі солдата та офіцера української армії.

Крім того, заявляємо, що інцидент з банером - це чергове намагання нечесних і продажних політиків збити приціл українському воїну і суспільству, підмінити пріоритети і розуміння того, хто є справжнім ворогом для України», – йдеться в дописі.

Натомість Олександр Серватович зазначає, що простих солдатів, пишучи це звернення, ніхто думки не питав.

«Шановні мої побратими. Ви правонаступники 51-ї тільки по місцю дислокації. Вам повезло, що є шикарні герої-офіцери, які пройшли в 51 бригаді пекло війни і залишилися з вами. Я впевнений, що вони підпишуться, не на камеру, під кожним нашим словом. Бо їм генерали закриватимуть рот і ламатимуть кар’єру.

А тих, хто це написав, я запитаю: чи знаєте ви, де знаходиться прапор 51 бригади? Чи передали вам регалії і бойовий шлях 51-ї бригади? Бойовий прапор, нагороди і історія. А тепер цю історію комусь треба знищити. Питання – кому?

Банер ми розмістили на законних підставах. Питання в тому, хто на дах, який охоронявся СБУ, завів альпініста, який зрізав банер. В нас нема до нього претензій, він просто зробив свою роботу, бо завтра в нього могли знайти наркотики чи ще щось інше.

Наш крик душі почула вся Україна. Влада боїться, що ми можемо говорити відверто. Скільки ми будемо терпіти все, що робиться в країні, і чому нам закривати рота. Не за таку Україну стояли на передній лінії і стоять досі», – резюмує Серватович.
Проте, як зауважили користувачі соцмереж, емоційна заява про «політику» та «лайно» без підпису, могла бути пов’язана і з особою прес-секретаря 14 бригади Надією Замригою. Жінка є депутатом Володимир-Волинської міської ради, входить у фракцію президентської партії БПП «Солідарність», бере участь в житті політсили.
Раніше була редактором місцевої газети, яка, зі слів волонтера та депутата Волиньради Костянтина Зінкевича, належала «Партії регіонів».

Зінкевич розповів, що спілкувався з офіцерами, які повідомили, що роблячи таку заяву від імені бригади мали б, як мінімум, провести збори.

«Прес-служба бригади не може писати щось без погодження керівництва. Чи було це погодження цього разу – питання відкрите.

Сьогодні був в бригаді, привозив бронежилети. Бійці займаються бойовою підготовкою і їм це все – все одно. Це звичайна інформаційна війна. А про позицію 51 бригади треба питати в бійців 51-ї. Подивіться мій пост, десятки бійців бригади підтримали його», – зазначив Костянтин Зінкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пропоную Показати IP 16 Березня 2019 16:57
Писати шось про легендарні військові частини типу 24 залізну омбр, 128 огпбр, 30 омбр (до речі два уродженця області стали героями України) про 80 одшбр там уродженець області Ковальчук А.Т. став і генералом і героєм України і *кіборгом і кавалером ордена почесного легіону від уряду Франції і кавалером меча від британської королеви. І можливо на цьому виховувати підростаюче покоління.
777 до Пропоную Показати IP 17 Березня 2019 13:35
Хвала і слава хлопцям, які дійсно захищали Україну із зброєю в руках на сході. Не можу зрозуміти одного, навіщо на даний час коли і так скрутна ситуація в країні ділити її на лівих і правих. А саме головне 1 м.кв. банера вартує 180 грн., на вищезгаданому тільки довжина 15 м., а про ширину метрів 5, отже 5*15= 75 відповідно 75*180= 13500 грн. (+ дозвіл на розміщення, податок за рекламу та й розміщення на будівлі) і це заради чого щоб допекти гаранту країни, то краще б закупили продукти чи форму на ці кошти і відправили на схід країни... Висновок з цієї акції користі нуль цілих нуль десятих. Подякуйте хто зняв за безкоштовний демонтаж, бо і за-цю роботу платити б прийшлося...
Світлана Показати IP 19 Березня 2019 15:59
А за що знищили історію 51 бригади? Просто так перейменували?
До Світлани Показати IP 22 Березня 2019 07:45
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus