USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому у Луцьку вночі відключають воду

27 Травня 2019 11:07
Протягом останнього тижня працівники ДКП «Луцьктепло» проводять ремонтні роботи на п’ятій насосній станції міста. Оскільки для ремонту станції потрібно зупиняти колектор, то усі роботи проводять вночі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 27 травня.

Так, депутат Луцької міськради Микола Дендіберін поцікавився в очільника ДКП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, чому у Луцьку, зокрема на Київському майдані, немає води в нічний час.

На це Віктор Гуменюк відповів, що протягом семи днів працівники підприємства проводять ремонтні роботи на 5 КНС:

«Це – одна із найбільш вузлових насосних станцій у Луцьку. На цій станції вийшов з ладу колектор. На його ремонт виділили 1 мільйон гривень з бюджету. Однак складність ремонтних робіт полягає у тому, що колектор залягає на глибині 8 метрів, його діаметр – 1 метр. Він забитий невідомо-чим. Для того, щоб його почистити, ми понижували тиск на ніч, і о 3-й годині ночі туди спускалися люди. Вони в ручному режимі вичищали 50 метрів колектора – руками вибирали каміння, лахміття, дошки. Томи ми вимушені зупиняти подачу води вночі, бо таким чином можемо зменшити кількість стоків. Люди все роблять вручну. Одна помилка – і людини немає», – пояснив ситуацію директор «Луцьктепла».

Також він зазначив, що у той час, поки ведуть роботи на КНС№ 5, третя насосна станція – затоплена.

Разом із тим він пообіцяв лучанам, що уже цього тижня постачання води в нічний час відновлять.

«Але станції підкачування – дуже вразливі. Зокрема, є проблема на вулиці Чорновола, де обладнання виходить з ладу. Воно належить ДКП «Луцьктепло», яке не має змоги відремонтувати поломку. Тому ми робимо все для того, аби переписати це обладнання на «Луцькводоканал» і відремонтувати його», – резюмував Віктор Гуменюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Влас Олена Показати IP 27 Травня 2019 12:12
Треба повідомляти про це лучан!!!!!!!!
Богдан Сташинський Показати IP 27 Травня 2019 13:21
Нарештi почув вiд Гуменюка щось схоже на профессиональный пiдхiд. Але вiн повинен знати i усвiдомлювати якщо не проведе модернiзацiю основних систем - йому i усiм Лучанам пиз....ць.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus