USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому у Ківерцях не перейменували вулицю Чкалова на Бандери

5 Червня 2013 19:22
У Ківерцях депутати міської ради не підтримали пропозицію перейменувати вулицю Чкалова на Степана Бандери. Загалом з 15-ти запропонованих змін у назві вулиць і провулків підтримали лише 6.

Про це стало відомо під час 28-ї сесії Ківерцівської міської ради 5-ого червня.
Небувалий ажіотаж у Ківерцях
Голова фракції ВО «Свобода» у Ківерцівській міській раді Олександр Вронський запропонував проект рішення згідно з яким 15 вулиць мали б отримати нові назви. За словами «свободівця», задля встановлення історичної справедливості вулиці, які мають імена радянських героїв, або асоціюються з тією епохою повинні носити назви українських, місцевих героїв і діячів.

Окрім місцевих мешканців, чиї інтереси зачіпає перейменування, до райцентру приїхали депутати обласної ради Ігор Гузь та Святослав Боруцький, а також обранець від Луцька Богдан Шиба.

Ініціативу перейменування вулиць не всі підтримали. Зокрема секретар Ківерцівської міської ради Людмила Михайленко повідомила і продемонструвала, що зібрано чимало підписів мешканців тих вулиць, які висловилися проти зміни назви. Головними причинами цього назвали фінансові затрати та бюрократична тяганина, що виникне після перейменування вулиць. А також небажання ворушити минуле.

Не бувати у Ківерцях вулиці Степана Бандери?
Попри всі аргументи щодо необхідності перейменування вулиць, депутати не підтримали зміну назв більшості вулиць. Загалом із 30 обранців на сесії присутні були 21. Спочатку представники громади не підтримали проект в цілому, а потім почали голосувати окремо щодо кожної вулиці. Шість таки змінять назву.

Зокрема перейменують такі вулиці: Паши Савельєвої - на Прилісну, Щорса - на Холмську, 17-го Вересня - на Соборності, Воровського - на Романа Шухевича, провулок Степана Бойка - на Княгині Ольги, а замість Кузнєцова з’явиться вулиця видатного місцевого лікаря Римоліна.

У той же час залишаться такі вулиці як: Ватутіна, Жукова, Суворова, Чапаєва, 45-років Перемоги, Лізи Чайкіної, Олега Кошового і Галана. Цікаво, що депутати не захотіли змінювати вулицю Чкалова на Степана Бандери, натомість Воровського перейменували на Романа Шухевича.

Тож у Ківерцях не захотіли, щоб були вулиці названі на честь: Ярослава Мудрого, гетьмана Павла Скоропадського, Клима Савура, Леся Курбаса, Юрія Іллєнка, Олени Пчілки, Ярослава Стецька, митрополита Андрея Шептицького.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Комсомол Показати IP 5 Червня 2013 20:07
Вот ето верно.Фошистское шествие непройдет.Даешь всем равные права.Нет политике двойных стандартов.Отстоим права геев и других сексменшин.
CDC Показати IP 5 Червня 2013 20:11
Главный вопрос...............
Володимир Показати IP 5 Червня 2013 21:03
На совісті галичан Бандери, Шухевича і Клячківського (псевдо Клим Савур) тисячі закатованих безневинних волинян в 40-ві роки минулого століття. Шиба метається, щоб його кривавими земляками запоганити всі вулиці Волині.
Тарас Показати IP 5 Червня 2013 21:15
Чапаєва, Жукова, Суворова.Сором.Як такими ган....ми можна було назвати вулиці.
Я до Тарас Показати IP 5 Червня 2013 23:48
Кондомами были ваши предки , так как в их честь даже сортир не назвали .
хельга до Я Показати IP 6 Червня 2013 08:36
Коли у людини нема що довести, вона починає ображати предків, батьків.Так що таких мудаків треба ігнорувати.Хіба мати винувата , що дитина дурнувата.
котигорошко Показати IP 5 Червня 2013 23:54
Шановний"я" про своїх турбуйся предків,хвалитися не має чим...дикуни
Штефан, Луцьк Показати IP 6 Червня 2013 00:15
Condons, ти "Я". Із окупантів. Такі самі засіли і у міськраді. Сволоти із яничарів, як і ти. Скоторог.
загреб Показати IP 6 Червня 2013 08:24
Спасібо дєду за пабєду, А партіі - за стєкломой: Ведь без нєго нє скажєшь смєло, Что СоСеСеР - мой дом радной!
Серий Показати IP 6 Червня 2013 09:48
Суворов - полководець зі світовим ім'ям, Чкалов - герой війни, а Бандера персонаж неоднозначний, правильно, що не перейменували, збудуй нову вулицю, і називай хач Бандери, а хоч своїм ім'ям
Руслан Показати IP 6 Червня 2013 09:59
А чим Чкалов гірше від Бандери? Відомий на весь світ льотчик. Можна ж його залишити , а Бандерою назвати іншу вулицю, їх же багато...
Серий Показати IP 6 Червня 2013 10:04
перепрошую, не герой війни, розбився в 1938 при випробуванні нового винищувача. Вале́рий Па́влович Чка́лов — советский лётчик-испытатель, комбриг, Герой Советского Союза. Командир экипажа самолёта, совершившего в 1937 году первый беспосадочный перелёт через Северный полюс из Москвы в Ванкувер.
Я Показати IP 6 Червня 2013 21:53
Как легко сельских имбицилов на га"но-ср"ч вывести! Браво убогие!
а Показати IP 25 Червня 2013 20:55
Що не перейменовані всі запропоновані вулиці питання часу,але я не хочу чекати 40 років по Мойсею, щоб здох останній раб совітської імперії.Уся ця толерантність до ворогів Держави, коли усілякі покидьки вихваляють катів та цим принижують українську гідність зостаються непокараними призведе до руйнування України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus