USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Чи надали першу допомогу в луцькій школі непритомній учениці?

21 Грудня 2015 19:00
Батько 9-класниці, яка в навчальному закладі посеред уроків втратила свідомість, заперечує слова очевидця про те, що дівчинці не одразу надали допомогу. Натомість, каже, і того дня, і раніше, в школі його дитині приділяють посилену увагу.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про прикрий випадок: в одній із луцьких шкіл знепритомніла школярка. Зі слів випадкового свідка, який виявився журналістом, першу допомогу їй не надавали, а медпункт був зачинений. Натомість у школі це заперечують.

Свою версію подій у ЗОШ № 15 розповів кореспондентам Інформаційного агентства Волинські Новини батько дівчинки, Олександр.

Так, з його слів, його донька часто має проблеми зі здоров’ям і неодноразово їй ставало в школі зле. Школярка часто скаржиться на болі в області живота.

«В школі про це добре знають. Навіть під час уроку вчителька її не відправляє саму з класу, а завжди посилає з нею однокласницю, бо у доньки будь-якої хвилини може «скрутити» живіт аж до втрати свідомості. Лікарі переконують, що це вікове і з часом мине. Але поки вона в школі, то в закладі до 14-річної дівчини пильна увага, у медпункті вона - частий гість. Щоразу, як я її забираю зі школи, з нею стоїть або директор школи, або вчителька. Часто вчителі під час уроків цікавляться станом її здоров’я, якщо помічають, що з нею щось не так», - переконує Олександр.

З його слів, того дня дівчина вийшла з класу також з однокласницею. В руках у неї був телефон. Коли школярці стало зле, її супутниця одразу ж подзвонила до нього та побігла за допомогою. Коли прибігли вчителі й медсестра – її привели до тями, викликали «швидку» і родичів. Батько розповідає, що він подзвонив своєму товаришеві В’ячеславові, який на той момент був поруч зі школою, і той, їдучи до закладу, зустрів карету «швидкої».

В’ячеслав, своєю чергою, розповідає, мовляв, дівчині одразу надали допомогу і привели до тями. Утім, коли приїхала «швидка», медики наголосили, що треба школярку перенести в медпункт. Саме у цей момент дівчинці знову стало зле і вона вдруге втратила свідомість. Відтак, В’ячеслав взяв дівчинку на руки (до того моменту вона була на руках у вчительки) і поніс в медпункт. З його слів, він ніс дитину, за ним – лікарі «швидкої», медсестра та вчителі.

«Тут і з’явився невідомий чоловік (журналіст Андрій Герасимчук - ред.), який прийшов до школи з вулиці. Спершу всі подумали, що він приїхав зі мною. А я, своєю чергою, подумав, що це – працівник школи. Він кричав, вживав нецензурні слова, розмахував руками, поводився агресивно і намагався вибити двері в медпункт. Тоді й директор школи поцікавилася, хто він, а той показав якесь посвідчення. Коли йому зробили зауваження про його поведінку і можливість виклику поліції, він вибачився і пішов», - пояснив В’ячеслав.

Батько дівчини наголошує: стверджувати про непрофесійні дії ані персоналу школи, ані медсестри він не має жодних підстав, радше навпаки: до його дитини, яка не раз була в лікарні з її проблемою, персонал навчального закладу увесь час ставиться з розумінням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Василь Показати IP 21 Грудня 2015 23:28
В мене інше питання: Чому не надали першу допомогу цьому горе-"журналісту"?
Анонім Показати IP 22 Грудня 2015 07:12
Батько написав заказну статтю, бо не хоче неприемностей в школі!!!!!!!От поки будемо такими, доти толку в краіні не буде....
Анонім до Анонім Показати IP 22 Грудня 2015 17:19
А до чого тут це???Ну логіки взагалі не бачу!
Набридло вже Показати IP 22 Грудня 2015 08:04
Що це? Подія року? Немає про що писати?
Очевидець Показати IP 22 Грудня 2015 08:36
Закликаю управління перевірити школу, бо медункт використовується не зовсім за призначенням, а точніше - зовсім не за призначенням. Директор школи разом зі своїми подругами серед білого дня закриваються зсередини і перехиляють по чарці. Школа - не місце для пиятики.
Анонім до Очевидець Показати IP 22 Грудня 2015 17:16
Ну якщо ви дійсно були очевидцем цього,то певно і самі з ними перехиляли по чарці!?А я я яй,як не соромно!!!
Володимир Показати IP 22 Грудня 2015 11:06
Очевидець,спочатку навчіться писати без помилок.А той хто пищить ,за спиною боїться сказати в обличчя що пише.До речі всім хто залишає коментарі вдячний,хоч за ваши коментарі школа набирає собі рейтинг.
Оксана Показати IP 22 Грудня 2015 20:37
Та він (очевидець) образився, бо йому не налили))))
00000 Показати IP 23 Грудня 2015 10:28
Це нація ( скажи правду тебе обільють брудом)! Добре що з дитиною все добре!
Бла-бла Показати IP 23 Грудня 2015 12:43
Так чому ж поліцію не викликали, якщо чоловік себе неадекватно поводив?!!! Боялись "попалитись" ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus