USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи обмежуватимуть роботу громадського транспорту у містах під час нового локдауну

15 Жовтня 2021 18:19
В Україні під час нового можливого локдауну, найімовірніше, уряд не буде рекомендувати обмежувати функціонування міського громадського транспорту.

Про це розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін у коментарі ТСН.

Кузін пояснив, що припинення функціонування громадського транспорту «доволі сильно впливає і на економіку, і на мобільність людей, і це, зокрема, не дає додаткового якогось епідеміологічного впливу». Як приклад він навів досвід інших країн, де припиняли роботу громадського транспорту, але в результаті все ж відновлювали його роботу і поверталися до більш слабких карантинних норм.

Читати ще: Нові правила пасажирських перевезень не будуть поширюватись на неповнолітніх, – МОЗ

«Тому основною рекомендацією є більш жорсткий контроль за дотриманням протиепідеміологічних вимог під час перевезення, обмеження кількості людей, які користуються громадським транспортом, і, навпаки, виведення додаткової, резервної кількості самого того рухомого складу, ніж припинення його функціонування. Тому, найімовірніше, у межах можливих локдаунів або «червоних» зон уряд не буде рекомендувати обмежувати функціонування саме місцевого або міського транспорту», – сказав Кузін.

Наприкінець головний санлікар нагадав, що питання зупинки або функціонування громадського транспорту розглядає місцева комісія ТЕБ та НС.

«Якщо ми будемо казати про громадський транспорт, то питання зупинки або функціонування громадського транспорту лежить в площині ТЕБ та НС. Тобто, місцева комісія ТЕБ та НС, коли розглядає це питання, вона ухвалює рішення про доцільність або недоцільність припинення роботи громадського транспорту», – додав він.

Як повідомляли, 11 жовтня Кабінет міністрів затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 15 Жовтня 2021 18:32
невакциновані повинні ходити пішки
Дідо до дідо Показати IP 15 Жовтня 2021 19:21
Вони повинні повзати.
1+1 до дідо Показати IP 15 Жовтня 2021 19:47
Розділяй і володарюй
волиняка Показати IP 15 Жовтня 2021 20:02
Питань немає але ж не повинні стоячі у такий час там їздити і всі мають бути у масках!!! Але це не влаштовує перевізників-хапуг, їм по барабану здоров'я і безпека людей, головне свою кишеню набити!
Підпільник Кіндрат Показати IP 15 Жовтня 2021 20:20
Лікуйте вже!!! Що ви носитесь з тими дурноватими " лахдавунами",- господи прости за глупосне слово,- як дурень зі ступою ! Людям працювати треба, щоб якось жити , трутні ви наші!
Лучанин Показати IP 15 Жовтня 2021 20:47
Хто не надіває маску чи носить на бороді повинні ходити пішки.
Югент Показати IP 15 Жовтня 2021 21:00
Всіх треба примусово вакциновувати. Тоді буде порядок. Хто не згідний - в спец табір, чи гето!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus