USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи обов’язково цьогоріч луцьким дітям проходити медогляд

29 Серпня 2020 16:24
Довжелезні черги в дитячих поліклініках перед початком нового навчального року завжди обурюють батьків. В умовах карантину, коли до останнього не було відомо, як навчатимуться школярі, похід до лікарів багато хто теж відклав на потім. Якою є ситуація наразі в дитячій поліклініці Луцька і чи допустять до навчання дітей без медичної довідки, дізнавалися журналісти телеканалу «Аверс».

За кілька днів навчання в школах планують розпочати, батьки шикуються в чергу до реєстратури, щоб потрапити на огляд до лікарів. Адже побоюються, що їхніх чад не допустять до навчання через відсутність медичної довідки. Більшість батьків просять відтермінувати в часі проходження медогляду, оскільки карантин вніс корективи, відвідати поліклініку навесні було годі, а влітку дітей відправляли подалі з міста.

«Так вийшло, що тут зараз перед школою такі черги, загалом їх немає. Адже в карантин всі діти були в селах у бабусь, а зараз усім треба пройти медогляд. Ми вже пройшли його сьогодні зранку, записалися два дні тому, а тепер для профілактики пройдемо окуліста», – розповіла мама школярів Олена.

Тригодинну чергу вистояла і мама двох школярів Вікторія, щоб потрапити з дітьми до педіатра.

«Я вважаю, що таке скупчення людей під час карантину зайве, зараз заборонені масові заходи, Перше вересня відмінили, масове проходження медогляду дітей точно зараз не потрібне», – вважає жінка.

Як каже керівниця Луцької дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, черги створюють самі ж батьки, які до останнього відкладали похід до лікарів. Без довідки про стан здоров’я до навчання 1 вересня не допускатимуть лише першачків. Решта учнів класів мають додатковий час впродовж року.

«У першу чергу ми зараз звертаємо увагу на першачків. Адже вони мають до 1 вересня пройти медогляд, щоб чітко знати стан їхнього здоров’я, решта учнів керується 86-ю формою, яка дійсна протягом року, її абсолютно не потрібно поновлювати до 1 вересня, а до терміну дії, що вказано в довідці, – пояснює Оксана Лєщинська. – Прошу в батьків розуміння. Вже звертаюся до тих лучан, чиї діти мають п’ять років, щоб не зволікали з медоглядами. Починайте їх проходити взимку, тоді всім буде набагато легше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus