USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чи закуповувати маски вже? Волинянам розповіли про ситуацію з коронавірусом

26 Лютого 2020 15:48
У лікувальних закладах на Волині, які в разі виявлення підозри на поширення коронавірусу надаватимуть допомогу пацієнтам, зарезервовано 167 тисяч хірургічних масок.

Про це йшлося 26 лютого під час брифінгу «Профілактика та поширення коронавірусу у Волинській області» в приміщенні управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Директор КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Сергій Новосад повідомив, що медична система України абсолютно готова до надання допомоги у разі фіксування випадків коронавірусу.

Медики готові

«Усі служби, залучені до цієї роботи, міністерства, відомства кожного дня скоординовано співпрацюють у рамках оперативного штабу. Підготовлені інфекційні бригади, вони забезпечені всіма необхідними санітарними та епідеміологічними засобами. В Україні є 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах і 2 тисячі лікарів-інфекціоністів. Також є інфекційні бокси, що використовуватимуться на початковій стадії поширення епідемії», – сказав Сергій Новосад.
Він розповів, що інфекційні відділення забезпечені препаратами для штучної вентиляції легень у тяжких випадках, необхідною кількістю елементів захисту, костюмів, масок, респіраторів.

Читайте ще: Два медзаклади на Волині готові до прийому пацієнтів із підозрою на коронавірус

«Наші медики готові до надання допомоги у випадку появи хворих на коронавірус», – наголосив Сергій Новосад.

Рекомендації ВООЗ

Він зауважив, що Міністерство охорони здоров’я закликає мандрівників у випадку виникнення симптомів ГРВІ після подорожі іноземними країнами звертатися до лікарів.

Рекомендовано теж дотримуватися основних заходів, визначених ВООЗ. Так, до основних заходів профілактики відносять дотримання гігієни, миття рук із милом, використання антисептику, обробку овочів, фруктів тощо. Також волинян закликають не контактувати з хворими, зокрема на грип і ГРВІ, та не відвідувати місць масового скупчення людей.
Сергій Новосад також розповів, що в області створена протиепідемічна комісія, у складі якої є представники різних відомств, управлінь.

Заступник керівника управління охорони здоров’я Валентин Вітер поінформував, що базові заклади, які готові приймати пацієнтів із підозрою на коронавірус забезпечені необхідними медикаментами та засобами безпеки.

«Також роз’яснено алгоритми дій усім районним клінічним лікарням, куди можуть звернутися хворі з підозрою на коронавірус», – сказав він.

Купувати маски чи ні?

Окрім того, було повідомлено, що від респіраторних інфекцій, зокрема й коронавірусу, захищають тільки спеціальні маски – це так звані хірургічні маски – або ж респіратори. Звичайні марлеві маски від інфекції не захищають.

Хірургічні маски, до слова, можна знайти в аптеках.
«Масками можна починати закуповуватися вже. Маска – це, дійсно, засіб захисту, але маска передусім захищає не здорову людину, це засіб, аби хвора людина не поширювала інфекцію серед здорових», – розповів Сергій Новосад і додав, що здоровим особам маска потрібна у випадку, коли йдеться про догляд за хворою людиною.

Валентин Вітер повідомив, що у лікувальних закладах у Волинській області, які у випадку фіксації вірусу надаватимуть допомогу пацієнтам, нараховується 167 тисяч хірургічних масок і 200 респіраторів.

Він закликав громадян не панікувати, адже у випадку підозри особа звертатиметься до лікарні, де й отримуватиме засоби індивідуального захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Отакої Показати IP 26 Лютого 2020 16:53
Купуйте,обовязково купуйте,тонами.Чим більше купите масок,тим більше шансів,бути дур...лом.
лучанка до Отакої Показати IP 26 Лютого 2020 17:59
їх вже немає в аптеках.
Волинянин Показати IP 26 Лютого 2020 20:30
Може досить розповсюджувати паніку і брехню. Здається хтось дуже хоче заробити бабла. Чому не говорять скільки в Україні вмирає людей від звичайного грипу.
ан Показати IP 27 Лютого 2020 09:22
вчора спеціально питав у аптеці кажуть два тижні вже як змели і неможливо закупити. МАСКИ не можна вже купити!!!!!!!! а влада каже готова. масок дайте хоч !!!!!!!!!!!!! про ліки мовчу.
net Показати IP 27 Лютого 2020 10:57
В аптеках немає масок, про яку готовність іде мова...
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2020 16:06
Головне старий базар знести.
Ха Показати IP 27 Лютого 2020 19:18
"камефлю" леди "Ю" помните? :)
Стоматолог Показати IP 27 Лютого 2020 20:45
Масок немає на жодному складі !!!
Турійськ Показати IP 29 Лютого 2020 08:10
В місто вернулися жіночки з Китаю, в однієї з них піднялася температура.. у місті Починається паніка, люди скуповують распіратори... Жінку ізолювали. Далі буде..
Анонім Показати IP 29 Лютого 2020 11:42
Вірус розповсюдиться по всьому світу, то гарантія. Якраз до квітня коли лікарні позакривають, дійде до нас і в нас буде найгірша ситуація в світі. І тоді всі будуть шарахатись від українців, ще може в'їзд в Європу закриють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus