USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи зможуть власники ID-паспортів голосувати на виборах президента

13 Листопада 2018 19:25
Власники паспортів громадянина України у формі ID-карток не матимуть жодних проблем з голосуванням на президентських виборах.

Про це УНІАН повідомив голова прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко.

“У законі про вибори президента є стаття, де розписано, які документи потрібно подати особі, щоб бути зареєстрованим кандидатом у президенти. Серед цих документів вказано “ксерокопію відповідних сторінок паспорту громадянина України”, - зазначив Хівренко.

За його словами, таким чином законодавство не дозволяє потенційним кандидатам у президенти — власникам ID-паспортів бути зареєстрованими кандидатами, оскільки вони мають подавати ксерокопії сторінок саме паперових паспортів.

При цьому керівник прес-служби ЦВК наголосив, що “виборців це не стосується жодним чином”.

Як повідомлялося, сьогодні, 13 листопада, на прес-конференції голова ЦВК Тетяна Сліпачук наголосила на необхідності внесення «точкових» змін до закону по вибори президента у зв’язку з тим, що від моменту його ухвалення у 1999 році суттєво змінилося законодавство.

За словами Сліпачук, зокрема, було запроваджено електронний паспорт громадянина України, якого не було на попередніх президентських виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus