USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Перефарбовані члени ОВК: для чого екс-радикали та БППшники пішли до Насірова і Ко

22 Березня 2019 09:42
На минулих виборах вони перебували в складі Волинських ОВК як представники БПП, Радикальної партії, Удару, Батьківщини та інших, а у 2019-му представляють маловідомих, так званих «технічних» кандидатів у президенти. Для чого це потрібно? Експерти кажуть, що це – один з механізмів забезпечення підкупу на користь чинного глави держави, адже коли на дільниці всі або більшість «своїх», то вкинути «зайвий» бюлетень набагато простіше. Тим паче, що персональні дані під це командою Петра Порошенка вже зібрані.

Відповідно до постанови № 331 від 18 лютого 2019 року, ЦВК утворила на Волині 5 окружних виборчих комісій. Головами, заступниками голів та секретарями цих комісій випало бути представникам від маловідомих кандидатів. Тут немає представників основних гравців президентської гонки. Але сьогодні мова не про це.

Аналізуючи склад волинських ОВК та персоналії членів комісій, можна зробити висновки, що кандидати, які беруть участь практично в кожних виборах, і цього разу не змінили своїх представників і направили до ОВК перевірених людей.

А ось представники маловідомих кандидатів (а їх чимало – більше 30) – це набагато цікавіше поле для дослідження. В мережі вже з’явилася інформація про те, що більшість представників таких «технічних» кандидатів подані з одного штабу – команди чинного президента, аби мати в складі ОВК якомога більше «своїх» людей. Власне цю гіпотезу неможливо перевірити без згаданих списків.

Проте ми перевірили кожне прізвище членів ОВК, і виявили декілька дивних та цікавих збігів: наприклад, троє з п’яти членів ОВК від кандидата в Президенти України Романа Насірова на попередніх виборах були представниками БПП. А всього в списках четверо колишніх представників БПП «Солідарність». Також раптово перед виборами перефарбувалися «ляшківці».

Але про все по-порядку. Повторимось: у цьому матеріалі увага закцентована на представниках кандидатів, яких політологи називають «технічними».

Перевірялися всі прізвища за допомогою сервісу ТВК. Пошук замін та ротацій http://tvk.oporaua.org від Громадянської мережі «ОПОРА».

19 округ

Заступник голови комісії Володимир Миколайович Іщенко у 2019 році представляє кандидата Руслана Ригованова. А у 2014-му він був у складі виборчої комісії від Михайла Добкіна.

Будцева Оксана Богданівна є представником від Сергія Тарути, але на місцевих виборах у 2015 році вона була членом ОВК від партії «Батьківщина».

Кравчук Ірина Миколаївна цього річ є членом ОВК від Миколи Габера, та у 2015 вона теж була в складі виборчої комісії від «Батьківщини».

20 округ

Назарук Оксана Петрівна на місцевих виборах у 2015 році була представницею «Батьківщини», а у 2019-му представляє Миколу Габера.

Іщук Галина Федорівна в ОВК є представницею від Ігоря Шевченка, а на парламентських виборах 2014 року вона представляла Українську платформу «Собор».

Бочковська Надія Мирославівна – представниця Василя Журавльова, а в 2012 році вона була членом виборчої комісії від партії Всеукраїнське політичне об’єднання «Єдина Родина».

Гарусь Галина Анатоліївна представлятиме в комісії Романа Безсмертного, тим часом як у 2014-му вона була представницею Зоряна Шкіряка, а на місцевих виборах була представницею Народного Фронту».

Смалюга Ірина Миколаївна представлятиме в комісії кандидата на пост президента Руслана Ригованова, а в 2014-му вона була представницею кандидата Володимира Саранова та на парламентських виборах 2014-го була представницею ВО «Собор».

Хомич Тетяна Петрівна – член ОВК від Віталія Скоцика, а у 2014 році на виборах до парламенту була представницею партії Наталії Королевської «Україна - вперед».

Шевчук Катерина Петрівна представлятиме інтереси Андрія Новака, а у 2015 році вона була членом комісії від Радикальної партії Олега Ляшка, роком раніше – від Ліберальної партії.

Янюк Наталія Богданівна у 2019 році призначена членом ОВК від одіозного Романа Насірова, а у 2015 році на місцевих виборах вона була заступником голови виборчої комісії від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

21 округ

Денисюк Анна Миколаївна делегована в ОВК від кандидата Володимира Петрова, а у 2014 році вона була членом комісії від Петра Порошенка, на парламентських виборах 2014-го – від Партії пенсіонерів України, а на місцевих виборах у 2015 році – від партії «БПП «Солідарність».

Лічман Галина Юріївна є членом ОВК від штабу Миколи Габера, а в 2015 році на місцевих виборах вона була членом комісії від партії «Укроп».

Чайніков Андрій Анатолійович представлятиме в комісії Романа Насірова, а у 2015 році на місцевих виборах він був членом виборчої комісії від БПП.

Шевчук Тетяна Василівна – делегована в ОВК від штабу Руслана Ригованова, а на місцевих виборах 2015 року представляла Радикальну партію Олега Ляшка.

22 округ

Саханюк Світлана Адамівна увійшла до виборчої комісії від Володимира Петрова, а в 2010 році була в складі комісії від Юлії Тимошенко.

Костанда Оксана Михайлівна в ОВК потрапила як представниця Юлії Литвиненко, а в 2015 року на місцевих виборах входила до складу комісії від Радикальної партії Олега Ляшка.

Мулярчук Роман Ярославович у 2019 році в ОВК представляє Романа Насірова, в 2015 році на місцевих виборах був представником БПП, а на парламентських у 2014-му він входив до складу виборчої комісії від партії Наталії Королевської «Україна – вперед!».

Савонік Лілія Миколаївна у 2019 році увійшла до ОВК як представниця Василя Журавльова, а у 2015 році на місцевих виборах представляла БПП. Роком раніше на парламентських виборах – партію пенсіонерів України.

23 округ

Крисько Людмила Миколаївна в складі ОВК є представником штабу Сергія Носенка, а в 2015 році на місцевих виборах входила до ОВК від партії «Батьківщина».

Романюк Іванна Юріївна в 2019-му до ОВК увійшла як представниця Романа Насірова, а в 2014 році на парламентських виборах була в складі комісії від партії «УДАР Віталія Кличка».

Савонік Ніна Наумівна тепер входить до складу ОВК від штабу Юрія Бойка, а у 2014 році вона входила до складу ОВК як представниця кандидата у резиденти Зоряна Шкіряка. Під час парламентських виборів у 2014 році вона була членом виборчої комісії від «Батьківщини».

Сачковський Микола Васильович представлятиме в ОВК інтереси Андрія Новака, а у 2014 році він був представником Володимира Саранова, у 2012-му в комісії був представником від «Батьківщини».

Синютіна Людмила Олександрівна увійшла до комісії за поданням штабу Миколи Габера, а у 2015 році вона була членом ОВК від Народного фронту, у 2014-му від Ольги Богомолець.

Степанюк Людмила Леонідівна в комісії є представником Олександра Вілкула, а в 2014 входила до складу виборчої комісії від партії «Зелена планета».

До слова, цей список міг бути більшим, річ у тім, що 21 лютого ЦВК внесло зміни до складу окружних виборчих комісій. На Волині замінили 4 членів ОВК від кандидата Ігоря Шевченка, двоє з них раніше представляли Радикальну партію Олега Ляшка, один від Народного Фронту, ще один від партії «Руська єдність».

«Своя» ОВК – інструмент для вкиду бюлетенів і фальсифікацій

Підрахунок голосів, тим більше в ОВК – справа надвідповідальна. Тому навряд чи штаби довірили б випадковим людям. І тут виникає запитання: навіщо тоді посилати своїх людей в ОВК від конкурентів. Відповідь може бути надзвичайно простою: чим більше своїх членів ОВК, тим більше можливостей фальсифікації результатів.

Якщо додати до цього ще й опитування, яке проводять серед українців, записуючи їх персональні дані, фарби згущуються ще більше. Маючи персональні дані та ручну ОВК підтасувати результати на виборах – справа техніки.

Теоретично, за таких умов можна навіть зробити дублікати бюлетенів, підмінювати урни для голосування і чимало нахабних способів вкрасти в українського виборця його голос. А прокрутити це на очах в «своїх» членів ОВК – справа техніки, адже камер на дільницях цього року не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 22 Березня 2019 10:57
Да, таких перевертышей в гости порядочные люди не приглашают - они тут же сопрут столовое серебро на столе и при этом даже не покраснеют...Ведь всех перечисленных особей к классу бедных отнести сложно. Такие небось на 24 августа в вышиванки облачаются, гимн Украины поют, приложив руку к сердцу, воцерковленными кажутся. Как искоренить фарисейство в людях, двуличие?
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 22 Березня 2019 12:58
Перевертні за гроші?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus