USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чим дивує зимовий Світязь: ковзанярі на дзеркальному льоду і баклани

15 Січня 2018 12:46
Озеро Світязь має свої плюси не тільки влітку, а й взимку, коли кількаденні морози вкривають його поверхню міцною кригою.

Цьогоріч відсутність снігу зіграло «на руку» озерному льодовому покриву: його поверхня стала гладенькою, мов дзеркало. Навіть зайшовши на двометрову глибину озера та очистивши лід від легенького снігу, крізь лід можна побачити самісіньке дно озера, пише Район.Шацьк.

Декілька днів тому шачани відкрили й сезон катання на ковзанах. І коли місцеві в більшості надають перевагу озеру Велике Чорне (все ж таки близьке розташування до населеного пункту дається взнаки), то лише дехто все-таки надає перевагу Світязю.

«Тут кращий лід, не зіпсований брилами льоду, як на Чорному. Є де розігнатися, та й безпечніше тут», - кажуть місцеві хлопчаки, що ходять сюди кататися уже другу зиму поспіль.

Світязька мілина, що простягається на 150-200 метрів, не лише сприяє міцності льодового покриву, а й дає повну безпеку: все-таки глибина тут не перевищує метра-півтора.

Хоча звісно, де глибина озера є значно більшою, там на повну силу плещуться озерні хвилі. Поки що цим користуються баклани, сівши чорною кілька кілометровою смугою на водне плесо. Вочевидь, здобуваючи собі поживу.

І лише самотній острів вдалині загрозливо чорніє та чекає…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus