USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни просять врятувати місток на озері Велике Чорне

17 Травня 2017 08:15
Міст на озері Велике Чорне потребує капітального ремонту. Люди просять представників влади, громадських діячів та активіствів допомогти врятувати місток, пише Район.Шацьк.

Озеро Велике Чорне є улюбленим місцем відпочинку для багатьох волинян. Сосновий ліс, піщаний пляж, волейбольний майданчик, альтанки і лавочки біля самої води. Свого часу про комфорт для любителів відпочинку на природі подбали члени Шацької громадської організації «Добровільне об’єднання», залучивши до справи облаштування пляжу кошти Євросоюзу. Тоді ж був побудований і дерев’яний місток, який на декілька десятків метрів врізається у водне полотно. З нього полюбляють ловити рибу місцеві рибалки.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ В ОЗЕРО, СПУСТОШЕНЕ БРАКОНЬЄРАМИ, ЗАПУСТИЛИ КОРОПА

До нього влітку сходяться діти з усього селища, щоб попірнати на глибину «щучкою» і «бомбочкою». На містку завжди приємно постояти, посидіти, опустивши ноги в прохолоду води, зробити з нього світлини гарної природи.

Так було раніше. Зараз міст щораз під більшим кутом хилиться у воду. Ним неможливо пройти, бо є загроза скотитися в озеро. Дошки прогнили і частково поламалися. Необережний крок – і нога провалюється, серйозно травмуючись (такі випадки уже були). А з берега міст заростає ожиною, очеретом і бур’янами. Словом, йде повна руйнація.

"Представники влади, громадські діячі та ініціативні шачани! Прийшла пора рятувати місток!", - йдеться у повідомленні.
Довідково. Чорне Велике — озеро у Шацькому районі Волинської області України.

Розташоване в південно-західному напрямку від селища Шацьк. Власне саме озеро займає крейдову котловину. Низьким перешийком відокремлене від озера Люцимер, яке лежить від нього на схід.

Площа озера становить 82 га, довжина озера 1375 м, ширина 650 м, максимальна глибина — 3,2 м, середня глибина — 2,5 м, об'єм води в озері становить 2,5 тис.м³. Довжина берегової лінії близько 3,7 км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 17 Травня 2017 09:04
Гроші за в'їзд у Шацьк берете от і ремонтуйте
Житель Показати IP 17 Травня 2017 10:06
Ото новина та проблема. Давайте разом зберемось та зробимо цей місточок, чи вам треба гроші відмити???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus