USD 39.75 40.07
  • USD 39.75 40.07
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Чим загрожує відсутність військового квитка: пояснення адвоката

11 Травня 2023 07:39
Які наслідки відсутності військового облікового документа для військовозобов’язаного у матеріалі ТСН роз’яснює юрист Ростислав Кравець.

Чи можуть відмовити у прийманні на роботу через відсутність військово-облікового документа

За словами юриста, відсутність військового квитка чи іншого військово-облікового документа не може бути підставою для відмови у прийнятті на роботу. Кодекс законів про працю та стаття 43 Конституції гарантує особі працевлаштування.

Чи можуть звільнити військовозобов’язаного з роботи через відсутність військового квитка

Адвокат пояснив, що відсутність військового квитка, чи прописного свідоцтва, або тимчасовою свідоцтва не є підставою звільнення з роботи. Тому що цього не передбачає Кодекс Закону «Про працю». «Тому, – за словами Кравця, – будь-які погрози керівників через те, що ви не стали на військовий облік чи ви не надаєте відповідні військово-облікові документи, не є підставою для звільнення вас з роботи».

Тобто, як підсумував адвокат, «звільнити вас у зв’язку з відсутністю військово-облікового документа не можуть, відмовити, на мій погляд, у прийнятті на роботу у зв’язку з відсутністю військового квитка вам теж не можуть». До того ж, на сьогодні перевірок роботодавців немає, як і немає допуску до них представників ТЦК.

Читати ще: Працевлаштування з військовим квитком: що варто знати волинянам

Що не можна робити без військового квитка за словами військових

Начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП Олександр Коновалов зазначив, що на роботу військовозобов’язаного можуть взяти, так само як зарахувати на навчання, лише після пред’явлення облікового документа.

Що стосується одруження чи лікування, за словами військового жодних обмежень щодо реєстрації шлюбів чи розлучень, так само як лікування військовозобов’язаного в закладах охорони здоров’я в чинному законодавстві не існує.

Раніше ми писали про те, як можна отримати «Білий» квиток – документ, який видає призовнику військово-лікарська комісія. Навіть під час мобілізації він звільняє чоловіка від служби в армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ABC Показати IP 12 Травня 2023 13:10
То все тільки на папері гарно написано. На ділі ж, закони і Конституція зараз не працюють. ТЦК наразі - цар і Бог в одній особі. Вони можуть порушити будь який закон, і це їм зійде з рук. За законом вони не мають права перевіряти документи, виписувати повістки "на коліні" та застосовувати силу до чоловіків на вулицях. А насправді ж, є безліч доказів їх порушень знятих на відео в інтернеті, і ще жоден співробітник ТЦК не поніс покарання за це свавілля. Вільний народе вільної країни, ага.
Євген до ABC Показати IP 13 Травня 2023 11:42
Відповідайте порушенням на порушення!
Ч Показати IP 13 Травня 2023 12:14
Чесно то похуй на вас і ваші воєнні квитки
Хрен собачий Показати IP 13 Травня 2023 13:27
Я в свій час був комісований від армії, в 90-х. Ходив до воєнкома за військовим квитком. Перший раз він мені сказав купити якісь фломастери і скрепки, щоб віддати ту нещасну книжечку, другий раз купити канцелярські папери, третій раз я забив х..й і не пішов. Через 27 років продавав хату в селі, де був приписаний, треба було війск.квиток, мені сказали, що ви у нас не числитесь, почекайте приїде майор з Києва і приходьте ще. Я знову забив х..й,щоб не бігати у військомат як колись, хату продав і тепер не знаю де я є... Корупція і бюрократія в нашій Україні поки що безсмертні. Історія з мого життя...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus