USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Данія може загальмувати запуск Nord Stream 2

28 Липня 2019 20:14
Дозвіл Данії на будівництво «Північного потоку-2» необхідно отримати протягом найближчих тижнів, інакше оператор Nord Stream AG просто не встигне добудувати газопровід у визначений термін.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на власні джерела, пише Укрінформ.

«РФ може не встигнути добудувати газопровід «Північний потік-2», якщо Данія не надасть дозвіл на будівництво протягом найближчих тижнів», – йдеться у повідомленні.

Запуск другої нитки російського газопроводу за терміном має збігтися із закінченням угоди, що діє на транзит газу через Україну – 31 грудня 2019 року.

«Якщо протягом наступних кількох тижнів ми не отримаємо схвалення від данців, то не зможемо укластися в термін», – повідомило джерело, близьке до оператора проєкту компанії Nord Stream AG.

Як відомо, проєкт «Північний потік-2» передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини на додачу до «Північного потоку», що вже діє.

Як передбачається, потужність другої гілки «Північного потоку-2» становитиме 55 млрд кубометрів газу щорічно, довжина – понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проєкту оцінюється у 9,5 млрд євро.

Газопровід будує російський «Газпром» спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell та Wintershall.

Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2» через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками «Північного потоку-2» є США, Польща та країни Балтії, які застерігають, що ЄС в такому разі підсяде на російську газову голку. Дональд Трамп погрожував заблокувати проєкт санкціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Липня 2019 21:26
Все меньше у США возможностей диктовать свою волю всему миру. А привычка такая пока осталась. Вот и мучаются бедняги, и хочется и колется.
Перемога Показати IP 28 Липня 2019 21:48
Багато що можна профукати, але географічне положення змогла лише Нова Шумерія....!
PoMuK Показати IP 29 Липня 2019 00:04
"Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2» " :D:D:D
Таня Строцюк Показати IP 29 Липня 2019 10:15
Всі президенти України гідні довічного ув'язнення за "розбудову" України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus