USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Швеція дозволила будувати Північний потік-2, – ЗМІ

7 Червня 2018 17:44
Уряд Швеції схвалив будівництво Північного потоку-2.

Про це 7 червня повідомляє шведська газета Dagens Industri з посиланням на представника місцевого парламенту, члена Партії центру Керстін Лундгрен.

За її словами, про відповідне рішення сьогодні МЗС Швеції поінформував представників різних політичних сил країни.

Раніше Північний потік-2 отримав всі необхідні дозволи в Німеччині та Фінляндії.

Нагадаємо, газопровід Північний потік-2 пройде по Балтійському морю з Росії в Німеччину. Його пропускна спроможність складе 55 млрд кубометрів газу в рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. Партнери за проектом - Газпром, Engie, OMV, Shell, BASF і Uniper.

Як повідомлялося, адміністрація президента США Дональда Трампа близька до того, щоб застосувати санкції щодо енергетичних компаній з Німеччини та інших європейських країн з метою створити перешкоду для будівництва політично суперечливого російського газопроводу «Північний Потік – 2».

Нагадаємо, наприкінці березня Німеччина видала остаточний дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» на своїй території. Будівництво газогону планується завершити до кінця 2019 року. Угоди щодо фінансування проекту газогону «Північний потік-2» підписані з компаніями ENGIE (Франція), OMV (Австрія), Royal Dutch Shell (Великобританія-Нідерланди), Uniper і Wintershall (обидві - Німеччина). Проти проекту виступають країни Балтії, Польща, США та Україна, питання до нього залишаються і у Єврокомісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Червня 2018 17:54
А що, були сумніви?
хехъ до Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Червня 2018 19:05
чему ты радуешься, крымчанин?
Степан (Крымчанин) до хехъ Показати IP 7 Червня 2018 20:40
Згадав-"Собаки брешуть-караван йде"
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Червня 2018 19:43
бабло перемагає добро
АНАТОЛЬ_ Показати IP 7 Червня 2018 18:55
Я в шоцi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus