USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Північний потік-2» може посилити вплив РФ на Німеччину та ЄС

13 Травня 2018 18:19
Посол США у Німеччині Річард Гренелл застеріг від посилення «російського впливу» на ФРН та Європу через будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Про це Гренелл заявив в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, яке оприлюднено 13 травня, пише DW.

За словами посла, Сполучені Штати тісно співпрацюють з європейцями, які також занепокоєні через будівництво газопроводу. Нинішню стратегію газопроводу дипломат позначив як «дуже проблематичну».

У свою чергу єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер також критикує проект «Північного потоку-2».

В інтерв'ю медіагрупі Funke Вестагер заявила, що газопровід «не у європейських інтересах». «Ми маємо спільну стратегію - отримувати нашу енергію з різних джерел і робити нас не настільки сильно залежними від Росії», - зазначила Вестагер.

За її словами, зведення газопроводу не в інтересах ЄС не лише з міркувань захисту клімату, а й безпеки.

Нагадаємо, наприкінці березня Німеччина видала остаточний дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» на своїй території. Будівництво газогону планується завершити до кінця 2019 року.

Угоди щодо фінансування проекту газогону «Північний потік-2» підписані з компаніями ENGIE (Франція), OMV (Австрія), Royal Dutch Shell (Великобританія-Нідерланди), Uniper і Wintershall (обидві - Німеччина).

Проти проекту виступають країни Балтії, Польща, США та Україна, питання до нього залишаються і у Єврокомісії.

Екологічне об'єднання Nabu домагається судового рішення, щоб не допустити початку робіт зі спорудження газопроводу «Північний потік-2» на ділянці в Грайфсвальдській затоці, який запланований на 15 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus