USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дай Бог,щоб наші покоління не знали слова «війна», - мер Луцька.ФОТО

8 Травня 2013 15:00
Декілька сотень лучан та мешканців села Липини поклали квіти та вшанували пам'ять воїнів-визволителів біля Братської могили у мікрорайоні Теремно.

Участь у святковому мітингу з нагоди Дня Перемоги взяли Луцький міський голова Микола Романюк та його радник Борис Сорока. Урочистий мітинг відбувся 8 травня.

Ветеран Великої вітчизняної війни, визволитель Волині та полковник у відставці Олексій Ліхторович закликав припинити та не допускати наруги над пам’ятними знаками, які були встановлені героям Великої вітчизняної війни у повоєнні роки в Радянській Україні та берегти їх від мародерів.

«Будьте гідними старшого покоління, прийміть героїчне минуле душею і серцем. Будьте справжніми патріотами Вітчизни та поважайте тих, хто боровся з фашистами», - наголосив Ліхторович.

За словами ведучої, у Братській могилі мікрорайону Теремно поховано близько 400 солдатів, серед яких і рядовий Іван, про якого згадують в архівах, як про визволителя Теремна, який отримав серйозну рану, втім продовжував воювати до останніх своїх днів.

Міський голова Луцька Микола Романюк наголосив, що сьогодні ми повинні вшанувати сотні тисяч людей, які віддали своє життя за те, що ми маємо можливість жити на цій землі і розбудовувати нашу державу. Молодому поколінню мер побажав примножувати та цінувати здобутки попередніх поколінь та не забувати якою ціною нам дався сьогоднішній добробут.

«Дай Бог, щоб наші покоління не знали слова «війна і загарбник», - зазначив Романюк.
Представники Української православної церкви біля Братської могили відслужили молебень та помолилися за спасіння душ полеглих у боях солдат.

Завершився урочистий мітинг покладанням квітів до пам’ятного знаку, а учасників бойових дій запросили до польової кухні, де пообіцяли налити фронтових «100 грам».





























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
gh Показати IP 8 Травня 2013 15:07
слава КПСС
Макар Показати IP 8 Травня 2013 16:15
"И было так: четыре года В грязи, в крови, в огне пальбы Рабы сражались за свободу, Не зная, что они – рабы. А впрочем – зная. Вой снарядов И взрывы бомб не так страшны, Как меткий взгляд заградотрядов, В тебя упертый со спины. И было ведомо солдатам, Из дома вырванным войной, Что города берутся – к датам. А потому – любой ценой. Не пасовал пред вражьим станом, Но опускал покорно взор Пред особистом-капитаном Отважный боевой майор. И генералам, осужденным В конце тридцатых без вины, А после вдруг освобожденным Хозяином для нужд войны, Не знать, конечно, было б странно, Имея даже штат и штаб, Что раб, по прихоти тирана Возвышенный – все тот же раб. Так значит, ведали. И все же, Себя и прочих не щадя, Сражались, лезли вон из кожи, Спасая задницу вождя. Снося бездарность поражений, Где миллионы гибли зря, А вышедшим из окружений Светил расстрел иль лагеря, Безропотно терпя такое, Чего б терпеть не стали псы, Чтоб вождь рябой с сухой рукою Лукаво щерился в усы. Зачем, зачем, чего же ради - Чтоб говорить бояться вслух? Чтоб в полумертвом Ленинграде От ожиренья Жданов пух? Чтоб в нищих селах, все отдавших, Впрягались женщины в ярмо? Чтоб детям без вести пропавших Носить предателей клеймо? Ах, если б это было просто - В той бойне выбрать верный флаг! Но нет, идеи Холокоста Ничуть не лучше, чем ГУЛАГ. У тех – все то же было рабство, А не пропагандистский рай. Свобода, равенство и братство... Свободный труд. Arbeit macht frei. И неизменны возраженья, Что, дескать, основная часть Из воевавших шла в сраженья Не за советскую-де власть, Мол, защищали не колхозы И кровопийцу-подлеца, А дом, семью и три березы, Посаженных рукой отца... Но отчего же половодьем Вослед победе в той войне Война со сталинским отродьем Не прокатилась по стране? Садили в небеса патроны, Бурлил ликующий поток, Но вскоре – новые вагоны Везли их дальше на восток. И те, кого вела отвага, Кто встал стеною у Москвы - За проволоками ГУЛАГа Поднять не смели головы. Победа... Сделал дело – в стойло! Свобода... Северная даль. Сорокаградусное пойло, Из меди крашеной медаль. Когда б и впрямь они парадом Освободителей прошли, То в грязь со свастиками рядом И звезды б красные легли. Пусть обуха не сломишь плетью, Однако армия – не плеть! Тому назад уж полстолетья Режим кровавый мог истлеть. И все ж пришел конец запретам, Но, те же лозунги крича, Плетется дряхлый раб с портретом Того же горца-усача. Он страшно недоволен строем, Трехцветным флагом и гербом... Раб тоже может быть героем, Но все ж останется рабом. И что ж мы празднуем в угоду Им всем девятого числа? Тот выиграл, кто обрел свободу. Ну что же, Дойчланд – обрела. А нас свобода только дразнит, А мы – столетьями в плену... На нашей улице – не праздник. Мы проиграли ту войну.
Комсомол. Показати IP 8 Травня 2013 16:20
Стихи того, кто или стрелял в спину советским воинам за немецкую тушёнку или типа из русской ВО "Сволота" сами фашисты России!
Валентин до Комсомол. Показати IP 8 Травня 2013 18:00
Хто б ненаписав ці вірші,та вони правдиві.
кононович до Комсомол. Показати IP 8 Травня 2013 18:28
Они стреляли нашим дедам в спину.Насиловали беременных комсомолок.Фошисты необразованые.Спасибо моему милому деду за победу.
Меру Показати IP 8 Травня 2013 18:18
Дай Бог,щоб ми більше не знали такого мера як ти, сливка!!! Бо тоді тобі ніхто не допоможе,в тебе вдома буде війна!
зaгрeб Показати IP 8 Травня 2013 18:23
Пир во время чуми.
Олежик Показати IP 8 Травня 2013 22:03
Подивився фото і згадав фотографію в інтернеті "ветерана" де серед всіх "нагород" був Георгіївський хрест...шо кагбе намєкає...
всінакартоплю! Показати IP 8 Травня 2013 22:10
попи, гєргієвскія лєнточкі, недобитки окупантів, дармоїсти, НКВДісти-КГБісти...
Українець до всінакартоплю! Показати IP 8 Травня 2013 22:40
Тебе послухати, то можна зробити висновок, що перемогу здобули такі херої як ти. Можу побитись об заклад, що в армїї(Українській) ти не служив. І максимальний твій подвиг - це перебратись в камуляж придбаний на секонд хенді, а потім побігати по лісу зображуючи з себе великого вояку. Май совість виключ вій гавномет. Май повагу до сташих. І не уподібнюйся вилупкам. Перемога здобувалась кров"ю і потом минулих поколінь. І нам молодим потрібно мати повагу. Хочеш вшанувати воїна УПА то піди і просто допоможи йому по господарству, скажи добре слово. А не займайся поливанням брудом старших людей. Бо нічого в житті не добєшся.... У мене був знайомий, який воював в УПА. Був членом брацтва УПА. Так ось, ви молоді нацики, "херої" інтернет форумів ні разу , повторюю, ні разу не прийшли і відра води з колодязя не принесли. Тільки і вміїте по Білорусіям і по лісам бігати зображуючи з себе борців. А практично від вас толку 0! Беріться хлоці та дівчата за розум....
Александр Показати IP 8 Травня 2013 22:13
Если ты фашисту с ружьем Не желаешь навек отдать Дом, где жил ты, жену и мать, Все, что родиной мы зовем,— Знай: никто ее не спасет, Если ты ее не спасешь; Знай: никто его не убьет, Если ты его не убьешь. И пока его не убил, Ты молчи о своей любви, Край, где рос ты, и дом, где жил, Своей родиной не зови. Пусть фашиста убил твой брат, Пусть фашиста убил сосед,— Это брат и сосед твой мстят, А тебе оправданья нет. За чужой спиной не сидят, Из чужой винтовки не мстят. Раз фашиста убил твой брат,— Это он, а не ты солдат. Так убей фашиста, чтоб он, А не ты на земле лежал, Не в твоем дому чтобы стон, А в его по мертвым стоял. Так хотел он, его вина,— Пусть горит его дом, а не твой, И пускай не твоя жена, А его пусть будет вдовой. Пусть исплачется не твоя, А его родившая мать, Не твоя, а его семья Понапрасну пусть будет ждать. Так убей же хоть одного! Так убей же его скорей! Сколько раз увидишь его, Столько раз его и убей! (с) Константин Симонов, 1942 г.
анатолій Показати IP 8 Травня 2013 22:15
романюку-війна йде проти України,проти її Громадян,загарбники присутні,поки що на теренах України ,але ми їх з часом позбавимся.СЛАВА УКРАЇНІ!
рамон лопес Показати IP 8 Травня 2013 22:26
Ну що совки завтра будете танцювати на кістках загиблих?
Знайка Показати IP 8 Травня 2013 23:00
Фоторепортаж - стриманий, без комуністичних прапорів крупним планом. Кононович і тут встиг...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus