USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зеленський повністю виключає відмову від території України заради миру

2 Квітня 2022 22:23
Президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив, що Україна не буде відмовлятися від будь-якої своєї території у переговорах з Росією щодо можливого припинення війни.

Про це голова держави сказав в інтерв’ю Fox News, передає ТСН.

Журналіст телеканалу запитав, на що Зеленський готовий погодитися, щоб укласти мирну угоду, конкретно нагадав про можливість поступитися територіями України перед Росії.

«Ми не торгуємо своєю територією. Питання територіальної цілісності та суверенітету не обговорюється», – відповів Зеленський.

Український президент додав, що його країна шукає зобов’язань від провідних держав щодо того, що безпека України буде захищена угодою.

Як ми писали, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні, проте заявляє, що війна продовжується і до прориву в мирних переговорах ще не дійшли.

Британія розгляне запит України щодо можливості стати гарантом її безпеки, але виключає взяття на себе зобов’язань, які мають члени НАТО в рамках Альянсу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна також готова стати одним з гарантів безпеки для України.

Готова також виступити гарантом нейтралітету України й Італія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Green Показати IP 3 Квітня 2022 10:20
А 15 років щось '"терти" за Крим з мордором це як називається? Це не здача?!!! І ще питання , -а хто про нього буде домовлятися",адже зеленої влади вже не буде? Підсовують величезну свиню наступникам, а Україні на майбутнє війну, адже москалі Крим просто так не віддадуть! І невідомо на чиїй стороні тоді буде перевага.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus