USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.75 9.87

ДБР оголосило підозру офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного

9 Листопада 2023 12:13
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру з апарату головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічнику головнокомандувача Геннадію Частякову.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 і приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість гранат у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів.

Офіцеру повідомили про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Увечері 6 листопада у селі Чайки Київської області внаслідок вибуху боєприпасу загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Частяков. Його 13-річний син був важко травмований.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника. За його інформацією, спрацював невідомий вибуховий пристрій.

У Державному бюро розслідувань заявили, що розглядають чотири версії у справі загибелі Частякова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus