USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині лісівники прокоментували підозру ДБР щодо 39 млн збитків, завданих державі

26 Липня 2022 15:43
Працівники ДБР спільно з Нацполіцією викрили одного з керівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та його працівників, які у змові зі службовими особами державного підприємства «Любомльське лісове господарство» завдали шкоду державі на понад 39 млн гривень.

У Волинському ОУЛМГ прокоментували підозру.

Як зазначили, підозра не є твердженням про винуватість особи. Справу розглядатиме суд.

Перш за все суть оголошеної ДБР підозри зводиться винятково до того, що рубку проведено без оцінки впливу на довкілля (ОВД). Саме це, на думку слідства, робить її незаконною. Слідство при цьому не бере до уваги наявність виписаного лісорубного квитка і все заготовлене, реалізоване згідно з чинними законодавством нараховують як збитки.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, згадані рубки передбачені матеріалами лісовпорядкування, а лісопродукція, отримана з ділянок, 100% заготовлена, оприбуткована державним підприємством та відображена в електронному обліку єдиної державної системи ЕОД, 100% реалізована відповідно до діючих цін, 100% отримані кошти на рахунок державного підприємства, 100% сплачені всі належні державі та органам місцевого самоврядування податки та збори.

«Що стосується озвучених у публікації завданих збитків у 39 млн грн, пояснюємо: це не вартість вкраденої чи незаконно реалізованої деревини, а обчислення, відповідно до діаметрів пнів, деревина з яких була законно реалізована у встановленому порядку», – додали у Волинському ОУЛМГ.

«Протягом 2020-2021 років ДП «Любомльське ЛГ» у процесі ведення планової господарської діяльності проводило рубки головного користування, в тому числі – на окремих ділянках на площі понад 1,0 га. Саме це стало підставою для відкриття кримінального провадження та в подальшому – оголошення підозри про вчинення злочину відповідальним працівникам обласного управління та відповідного лісогосподарського підприємства. Так як ці ділянки, на думку слідства, підпадали під проходження процедури оцінки впливу на довкілля.

Зазначимо: згадані ділянки, відповідно до чинного законодавства, визначені ВО «Укрдержліспроект» (як дерективним органом, до компетенції якого належить призначення лісових ділянок до певного виду лісогосподарського заходу, в т. ч. до рубок головного користування) такими,

що підлягають проведенню на них суцільних рубок головного користування. Переліки ділянок було внесено до матеріалів безперервного лісовпорядкування і затверджено Міністерством екології та природних ресурсів України.

Перед випискою лісорубного квитка було повністю дотримано діючі вимоги, а саме:

– спеціалізованою бригадою з відведення і таксації лісосік проведено відведення ділянок у рубку (перелік всіх дерев із встановленням їх товарності та основних лісотаксаційних показників), визначено площу та межі ділянок.

– на основі відповідних матеріалів відводів було проведено матеріально-грошові оцінки – для визначення суми сплати рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів,

– відповідальними спеціалістами лісогосподарського підприємства ДП «Любомльське ЛГ» було сформовано пакет документів для видачі спеціального дозволу – лісорубного квитка та подано до дозвільного центру через Волинське ОУЛМГ,

– відповідальним спеціалістом обласного управління було проведено перевірку повноти поданого пакету документів у частині вимог, передбачених Постановою КМУ від 23.05.2007 р. № 761 «Про порядок видачі спеціальних дозволів», який є винятковим, та погоджено відповідні лісорубні квитки.

– на проведення відповідних рубок дозвільним центром видано необхідні дозволи.

У процесі проведення лісозаготівель, обліку та реалізації лісопродукції будь-яких порушень не виявлено», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вердикт Показати IP 26 Липня 2022 16:15
Бити будуть не по лісорубному квитку, а по дупі !
Сергій Показати IP 26 Липня 2022 16:47
Все буде добре,кожен зніме свою долю і справу закриють!
Анонім до Сергій Показати IP 26 Липня 2022 17:21
100%. пороблено в Україні
ОДІН. Показати IP 26 Липня 2022 18:13
Коли вже приходить ДБР то вже не коментарі повинні на сторінках давати,а показання на допиті.
ВІРУС Показати IP 26 Липня 2022 18:17
Можно украсть велосыпед и многие годы провести за решеткой,а можно красть миллионами и прекрасно жить.
Голова Показати IP 26 Липня 2022 19:30
Може вже хтось напише кому саме оголосили підозру.
Krzysztof Показати IP 26 Липня 2022 21:55
Wszystko jest w Polsce !!!!! A "pozwolenie" WYDANE W TRYBIE ......... WYJĄTKOWYM !!! ŁAPÓWKI już wjechały do Ukrainy w postaci PORSCHE CAYENNE i AUDI Q-8 !!!!! Все в Польщі!!!!! "ЛІЦЕНЗІЯ" ВИДАНА В ВИНЯТКОВОМУ РЕЖИМІ ......... !!! ліва каса вже зайшла в Україну у вигляді PORSCHE CAYENNE і AUDI Q-8 та інших "тачок" !!!!! Люди добрі, шановні начальники лісництв, дайте більше, бо людям на пилорамах робити нічого !!!!
Волиняка Показати IP 27 Липня 2022 08:07
"100% облікована деревина з ділянки" Ха-ха-ха! Для кого таке пишуть?! Для тих, хто поняття не має, як воно робиться насправді!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus