USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ДБР оприлюднило переговори Міноборони про браковані бронежилети

9 Липня 2019 17:52
Державне бюро розслідувань оприлюднило розмови працівників Міністерства оборони, які закупили бронежилети Корсар М3с 1-4 класу захисту і при цьому знали, що вони прострілюються і не відповідають технічним вимогам.

ДБР також показало відео з лабораторними випробуваннями вилучених під час слідчих дій бронежилетів Корсар М3с 1-4 класу захисту, пише Українська правда.
Деталі: Технолог повідомила керівнику структурного підрозділу Міноборони про невідповідність продукції технічним вимогам.

За її словами, у жилетах виявили необроблений метал і продукція, «якщо чесно, г...вно».

У Міноборони обговорили наслідки перевірки бронежилетів. Один із посадовців каже іншому, що технолог йому повідомила, мовляв, бронежилети «кустарної роботи», проте все одно, на його думку, «повний контроль ніхто не проводитиме» і ніхто на етапі приймання «їх не мацатиме».

Він також запевнив свого співрозмовника, що приймальники жилетів рахуватимуть їх із заплющеними очима.

Військовослужбовець обіцяє доповісти керівництву, що бронежилети – «з пластиковою фігньою». Співрозмовник відповідає, що навряд чи будуть кращі і що «кардинально нічого не зміниться».

Крім того, чути як після випробувань захисного обладнання один чиновник відомства питає в іншого про кількість пробоїв – «зараз із п’яти три?». На що йому відповідають: «Так, зараз із п’яти три».

Історія питання:

В кінці червня ДБР провело 40 обшуків у посадовців Міністерства оборони у справі про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України. Збитки для держави оцінили у 100 млн грн.

Було закуплено 20 тисяч бронежилетів поганої якості і намети, не придатні для проживання. Усього за завищеними цінами закупили 100 тисяч комплектів військової форми, при цьому за кожен вид одягу було сплачено близько 10 зайвих мільйонів.

Згідно з системою закупівель «Прозорро», на початку року Міноборони лише раз купувало бронежилети – у ТОВ «Наукове виробниче підприємство «ТЕМП-3000».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
88 Показати IP 9 Липня 2019 18:33
Одеть на ..идоров эти жилеты и в АТО отправить!!!
хохо Показати IP 9 Липня 2019 19:26
яке ато? відрубати руки по спину, дати мінімальну пенсію і хай живуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus