USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

П'ять високопосадовців Міноборони закупили бракованих бронежилетів на 100 млн

5 Листопада 2019 18:55
Слідчі Державного бюро розслідувань оголосило про підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони у справі про закупівлю неякісних бронежилетів. Про це повідомив під час брифінгу керівник ДБР Роман Труба, повідомлення Генпрокуратури

«Розпочато оголошення підозри п’яти високопосадовців Міноборони. Саме ці високопосадовці були і є відповідальними за прийом та контроль якості речового майна під час його закупівлі та під час його виробництва», - заявив Труба.

«За попередньою змовою ці особи здійснили закупівлю неякісного речового майна для ЗСУ за завищеними цінами і такого, яке не відповідає технічним вимогам. Мова йде про бронежилети 1-4 класу захисту, які прострілюються».

Труба розповів, що підозри оголошено генерал-майору, начальнику головного управління збройних сил України (під час брифінгу уточнили, що йдеться про генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Дмитра Марченка), а також чотирьом високо посадовцям головного управління ЗСУ. Це заступники управлінь і начальник відділу. Труба розповів, що всі вони знали про закупівлю неякісних бронежилетів, проте продовжували організовувати нові закупівлі.

«Посадовець... ймовірно діючи умисно та за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями вказаного управління, з квітня 2019 року по червень 2019 року всупереч інтересам служби не виконали дії, які вони повинні були виконати, що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар МЗс-1-4» в кількості 11 тисяч на загальну суму близько 100 млн грн», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

«На даний час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання вказаним особам міри запобіжного заходу тримання під вартою...».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 5 Листопада 2019 19:12
А якщо їх продали сєпрам, то нагородити?
скептик до дідо Показати IP 5 Листопада 2019 20:02
але перед тим одіти на них і випробувати на кулестійкість
лучанин Показати IP 5 Листопада 2019 20:33
одягти високопосадовців в ці жилети ......
Волинянин Показати IP 5 Листопада 2019 20:59
І що, звільнять, посадять, відберуть усі чини та звання та після відсидки дадуть соціальну пенсію.... Думаю що ні...Викрутяться, хоч потрібно було б залишити в одних трусах і то як Петро І " со чади і домочадці"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus