USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи ДТП з кортежем Ярославського

11 Лютого 2022 11:08
Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження через спроби фальсифікації справи ДТП з кортежем харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це заявив директор бюро Олексій Сухачов, пише Новое время.

Досудове розслідування розпочали за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 ККУ). Голова ДБР запевнив, що всі провадження «ретельно» розслідують, а «справжні винуватці будуть притягнуті до відповідальності»

«Усі без виключення розслідування мають здійснюватися об’єктивно і неупереджено, не зважаючи ні на прізвища, ні на гроші, ні на попередні здобутки чи посади. Бюро завжди діяло, керуючись принципами верховенства права і не «призначало» винних, навіть через суспільний тиск», – заявив Сухачов.

Вночі правоохоронці провели серію обшуків у рамках розслідування смертельної ДТП під Харковом із машиною Олександра Ярославського, повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

Обшуки пройшли в готелі Ярославського Kharkiv Palace, вдома у бізнесмена, а також у водія, який прийшов з повинною.

Метою обшуку було вилучення інформації з камер відеоспостереження, підтвердження використання автомобіля «Мерседес» та причетності інших осіб до ДТП.
Напередодні міністр внутрішніх справ Денис Монастирський написав, що вранці 10 лютого слідчі обласної поліції подали до прокуратури підозру у справі про резонансну ДТП на людину, яка прийшла і сказала, що перебувала за кермом. Пізніше виявилося, що під час інциденту вона була в іншому місці. Також Монастирський оголосив про звільнення начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна.

Нагадаємо, 9 лютого на трасі «Харків-Мартове» сталася смертельна ДТП за участю автомобіля з кортежа відомого бізнесмена та президента харківського ФК «Металіст» Олександра Ярославського – автомобіль на смерть збив чоловіка. Ярославський повідомив, що в авто його не було, він у той час спав вдома.

Також стало відомо, що збиту людину переїхали обидві машини кортежу.

Зранку 10 лютого у поліцію з’явився один з його водіїв і зізнався, що за кермом нібито був він. Ярославський же поспіхом полетів за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 11 Лютого 2022 12:14
Рішення правильне. Трохи "напрягає" пафос очільника ДБР про те, що ця інституція дотримується верховенства права, адже є сотні прикладів, коли це зовсім не так. Але привести до тями поліцаїв потрібно. І обов'язково не забути про прокурорів, бо ж саме вони процесуально керують розслідуванням
Поліський краманьйон Показати IP 11 Лютого 2022 13:45
Навіть наніс пластиком розмітку на дорозі до себе до дому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus