USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

ДБР проводило обшуки на складах поблизу «Ягодина»

20 Вересня 2019 18:43
На склади, які знаходяться неподалік пункту пропуску «Ягодин» навідалися слідчі державного бюро розслідувань. Як розповідають місцеві підприємці, правоохоронці перевіряли номери вантажівок. Оскільки компетенція ДБР – розслідувати злочини високопосадовців – цілком ймовірно, що обшуки на складах проводили в межах кримінальних справ, що стосуються працівників митниці.

Тим паче – в кінці серпня Дрежавне бюро розслідувань відкрило нову справу щодо зловживання службовим становищем працівниками пункту пропуску «Ягодин». Справа стосується пропуску митниками завантажених товаром автомобілів без розмитнення, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

На вулиці Першого травня у Любомлізнаходиться величезне скупчення складів, автосервісів, стоянок. Звідси до найближчого пункту пропуску «Ягодин» – менше 20 кілометрів. Фури з митниці сюди заїжджають на стоянку, тут завантажують і розвантажують товари.

Днями на ці склади приїжджало Державне бюро розслідувань. Місцеві підприємці про нещодавній візит правоохоронців – знають. Про те на яку саме фірму і до кого приїжджали казати не хочуть.

Візит працівників ДБР на склади поблизу пункту пропуску Ягодин – не випадковий, зазначають журналісти. Відомо, що в кінці серпня Державне бюро розслідувань відкрило кримінал за статтею зловживання службовим становищем працівниками пункту пропуску «Ягодин».

Одна із ухвал Личаківського районного суду Львова датована 9 вересням цього року. У ній йдеться про те, що досудовим розслідуванням встановлено, що завдяки сприянню працівників пункту пропуску Ягодин з Польщі в Україну систематично заїжджає товар вартістю від 50 000 – 200 000 доларів США. І попри те, що автомобілі їдуть з товаром, працівники митниці за грошову винагороду оформляють їх як порожні. Тобто вони перетинають державний кордон без сплати мита.

В ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, датованій 4 липням цього року, йдеться про кримінальну справу, яка стосується зловживання службовим становищем працівниками Волинської митниці. Справу відкрило Національне Антикорупційне бюро ще у листопаді минуло року. Досудове слідство встановило, що впродовж 2017-2019 років через Ягодин з відома працівників митниці пропускалися без розмитнення автомобілі з технікою. За даними детективів, працівники митниці знали, що автомобілі їдуть з товаром, проте за винагороду закривали на це очі. Підприємці, які перевозили товар, для того, аби не «попастися», використовували кілька комплектів номерних знаків та технічних паспортів.

Тож цілком ймовірно, що слідчі за однією з цих справ заїжджали на склади у Любомль – шукати підприємців, які причетні до незаконних перевезень товарів. Інформація не підтверджена, але подейкуюють, що часом завантажені автомобілі перетинають митницю як порожні. Приїжджають на склад міняють товар на інший (який дешевше розмитнювати). І повертаються назад на митницю для проходження митного контролю. Власники складів у Любомлі – заперечують, що в них було ДБР. І зазначають, що більшість приміщень здають в оренду і чим орендарі займаються їх нібито не цікавить.

Детальніше – у сюжеті:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Микола Показати IP 21 Вересня 2019 20:49
в нас в камінь каширську такаж ситуація---на територіі бувшого хлібзаводу--десятки фур курсують за сутки --там цигарки проходять,,,,,,,
КЕТ Показати IP 22 Вересня 2019 17:30
Усе як було, так і є. Буси-мурашники (в них їде до десяти пасажирів) перевозять масу товару. А ще вони стрворюють величезні черги на кордоні. Туристу проблемно перетнути кордон за розумний час.
Виборець Показати IP 23 Вересня 2019 08:42
От як Зиленський прийде - порядок навиде
Віть Показати IP 10 Лютого 2023 22:21
БАБУЛА ФАС

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus