USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Де дівся меч зі скульптури луцького костелу

12 Серпня 2017 19:55
Нещодавно мережами поширилися повідомлення про те, що у скульптури Святого Павла із луцького кафедрального костелу Святих Апостолів Петра і Павла зник меч, який святий тримав у правій руці. Громадськість висловлювала різні думки з цього приводу. Наприклад, що меча вкрали чи забрали невідомі особи на реставрацію. Дехто стверджував, що його відірвало під час бурі.

Як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини, меч нікуди не зник, а зберігається в надійному місці – всередині костелу. Щоправда, чи він просто відірвався від скульптури через зношення кріплення, чи хтось навмисне його вирвав із руки Павла – невідомо.
Не виключає останнього варіанту настоятель костелу Святих Апостолів Петра і Павла, отець Павло Хомяк, адже випадки намагання збезчестити храм, скинувши обидві скульптури, траплялися не раз.

На разі меч знаходиться у храмі, поки назад його встановлювати не будуть, адже і меч, і обидві скульптури потребують дороговартісної реставрації, а коштів на проведення відновлювальних робіт немає.

Отець Павло розповів, що, можливо, представникам історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» вдасться домовитися з львівськими колегами щодо консервації скульптур.
Окрім того, настоятель костелу наголосив, що суттєвою проблемою Старого міста залишається, зокрема, недотримання там належного порядку, особливо вночі, коли під впливом спиртного окремих осіб «тягне на подвиги», які загрожують історичним об’єктам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 13 Серпня 2017 11:55
гроші за екскурсії в підземелля беруть немалі а ремонту ніякого, все в кишеньку.
Петро Показати IP 14 Серпня 2017 21:26
А навіщо св"ятому меч ? Його зброя слово...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus