USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Де на Волині найкращі показники вакцинації проти туберкульозу

22 Липня 2021 21:47
Питання імунопрофілактики, особливо в час пандемії COVID-19, і надалі є одним з пріоритетних завдань системи громадського здоров’я. Особлива увага приділяється щепленню проти туберкульозу, котре виконується ще в пологовому будинку.

За словами Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко на сьогодні всі регіони повністю забезпечені вакциною БЦЖ, котра була відсутня на весні цього року, повідомляє ДУ «Волинський ОЦПКХ МОЗ України».

За даними статистичної звітності про виконання профілактичних щеплень за 6 місяців 2021 року на Волині народилося 5 022 дітей, з яких щеплено проти туберкульозу 3 197, що складає 63,7 %. Діти, які не отримали це щеплення в акушерських стаціонарах, вакциновані в закладах первинної ланки тільки на 9,2%.

Найкращих показників охоплення щепленням проти туберкульозу досягнуто в Ківерцівському (60,6%), Рожищенському (49,6%), Старовижівському (48,6%), Ратнівському (48,4%), Володимир-Волинському районах.

Наразі кількість вакцини БЦЖ повністю забезпечує потребу області у рутинному щепленні до наступного року.

Дітям, яким не виповнилося два місяці, щеплення проти туберкульозу проводять без попередньої проби Манту. Після двомісячного віку перед проведенням щеплення проти туберкульозу дитині слід провести пробу Манту. При негативному результаті проби у встановлені терміни дитині проводять щеплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus