USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Де у Луцьку можна скористатися послугою «єМалятко»

17 Червня 2020 17:20
Із послабленням карантинних обмежень у Луцькому міському відділі ДРАЦСу знову можна скористатися послугою «єМалятко». Від 30 квітня лучани вже подали 166 заяв і замовили 613 послуг, загалом на Волині подали 207 заяв на 755 послуг. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Працівники установи кажуть: скористатися послугами «єМалятка» і оформити всі документи можна не лише за день, а й за годину – все залежить від конкретного випадку.

«Для початку ми перевіряємо, чи батьки перебувають у шлюбі, чи однакові в них прізвища – від цього залежить, чи потрібна присутність обох батьків, чи достатньо одного з них, – розповідає провідний спеціаліст Луцького міського відділу ДРАЦСу Вікторія Нагачевська. – Ми питаємо, які батьки хочуть послуги: ідентифікаційний номер, унікальний номер в державному демографічному реєстрі, реєстрацію місця проживання, соціальні виплати тощо».

Ще одне місце у Луцьку, де можна скористатися послугами «єМалятка», – ЦНАП. Наразі тут зареєстровано 293 заяви. Працівники ЦНАПу розповідають: оформлення документів займе близько 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ЗАПРАЦЮВАВ ПРОЄКТ «ЄМАЛЯТКО». ФОТО

«Карантин нам диктує не зовсім комфортні умови, які ми можемо запропонувати людям, тому працівники рецепції постійно цікавляться у загальній черзі, чи є молоді батьки, які подають документи для отримання послуги «єМалятко». У випадку, якщо батькам нема з ким залишити маленьку дитину, вони з немовлям, ми просимо перейти на службовий вхід для того, щоб уникнути будь-яких загроз, – каже перший заступник директора ЦНАПу Тетяна Книш. – Зі службового входу їх приймає адміністратор».

Тетяна Книш наголошує: молоді батьки можуть скористатися послугами «єМалятка», не відвідуючи ЦНАПу або ДРАЦСу – одразу в пологовому. Там у спеціально відведеному приміщенні приймає документи представник ЦНАПУ.

Активно оформлюють документи на малят по-новому не лише в Луцьку, а й у райцентрах області.

«З 15 травня цю послугу вже надають у Володимирі-Волинському, Нововолинську та Ковелі, – повідомляє начальник відділу ДРАЦСу у Волинській області Антоніна Кратік. – У Нововолинську за цей період зареєстровано 8 заяв, в Ковелі – 31 і у Володимирі-Волинському – 28. У Володимирі-Волинському адміністратором є пологовий будинок – вони на місці приймають і надсилають заяви до відділу».

Уже з 1 липня послуги «єМалятко» можна буде замовити майже у всіх відділах ДРАЦСу у Волинській області. Працівники, які задіяні в проєкті, пройшли спеціальне онлайн-навчання. Загалом поки доступно 9 послуг. Утім вже найближчим часом волиняни зможуть оформляти й десяту послугу «єМалятка» – реєстрацію новонародженої дитини в електронній системі охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus