USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Деяким категоріям чоловіків можуть дозволити виїзд за кордон, але є умова

7 Березня 2023 14:02
Студентам, спортсменам та іншим громадянам, які не підлягають мобілізації, можуть дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану. Відповідні проєкти законів №9075 та №9074 внесли до Верховної Ради.

Однак є умова: виїзд вказаних осіб має бути погоджений із Територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, пише ТСН.

У проєкті закону №9075 йдеться про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» щодо особливостей виїзду за кордон в особливий період студентів та інших громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

У другому законопроєкті – про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» щодо забезпечення українським спортсменам можливості виїжджати в умовах воєнного стану за кордон для участі у міжнародних змаганнях та інших спортивних заходах.

Читати ще: Уряд розширив категорії держслужбовців, які можуть виїхати за кордон

Вони передбачають, що особи мають погодити виїзд за кордон з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки або взяти на себе офіційний обов’язок у тому, що вони повернуться в Україну не пізніш від завершення терміну, на який не підлягають мобілізації, відповідно до норм чинного законодавства (або протягом 30 днів після виїзду за кордон).

До поважних причин повернення до України пізніше за дозволений термін входять:

– заборона на виїзд із країни перебування;

– стихійні лиха, катастрофи, аварії;

– перебування на стаціонарному лікуванні;

– виконання завдань в інтересах України;

– інші обставини, які перешкоджають виїзду з країни перебування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 7 Березня 2023 14:55
І, звичайно, дітям міністрів, депутатів, суддів, прокурорів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus