USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Делегація Росії двічі відвідувала аеродром Ірану для огляду бойових безпілотників, – CNN

16 Липня 2022 14:32
Делегація Росії щонайменше двічі за останній місяць відвідувала аеродром Кашан у центральному Ірані для огляду бойових безпілотників «Шахід-191» та «Шахід-129». Ймовірно, їх РФ хоче отримати для використання у війні проти України.

Про це пише CNN із посиланням на радника з національної безпеки Джейка Саллівана, передає Бабель.

Також у розпорядженні журналістів є супутниковий знімок цього аеродрому в день відвідин російської делегації.

Обидва типи цих безпілотників здатні нести високоточні ракети.

«У нас є інформація про те, що уряд Ірану готується надати Росії кілька сотень БПЛА, включно з бойовими. Ми вважаємо, що офіційна російська урядова делегація нещодавно була на презентації іранських бойових БПЛА. Ми публікуємо ці зображення, зроблені в червні, на яких показано іранські БПЛА, які того дня оглядала делегація РФ. Це свідчить про те, що Росія зацікавлена в придбанні таких БПЛА в Ірану», – заявив Салліван, додавши що, делегація РФ була на аеродромі в червні та липні.

11 липня Салліван повідомив, що Іран найближчим часом надасть Росії «до кількох сотень БПЛА» і навчатиме російських військових користуватися ними.

Іран після цього заявив, що не продавав Росії військову техніку з початку повномасштабного вторгнення на територію України та виступає проти подальшої ескалації бойових дій
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus