USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Іран може передати Росії сотні бойових безпілотників для війни в Україні

12 Липня 2022 21:42
Іран планує поставити росії сотні безпілотників для війни в Україні, деякі з яких мають бойові можливості.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Іран готується навчати російські війська використовувати ці безпілотники, передає BBC Україна. При цьому він додав, що наразі незрозуміло, чи Іран їх уже надав.

Безпілотники відіграють важливу роль у цій війні як для України, так і для Росії. Обидві сторони використовують їх для виявлення позицій ворога, а потім допомагають направляти та коригувати свій артилерійський вогонь по цілі.

У Кремлі повідомили, що володимир путін 19 липня відвідає столицю Ірану Тегеран. Очікується, що він зустрінеться з президентом Ібрагімом Раїсі та турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

Салліван додав, що дані розвідки, отримані США, підтверджують думку про те, що наступ росії на сході України дорого коштує росіянам, зокрема, й щодо власного забезпечення зброєю. Він зазначив, що іранські безпілотники раніше використовували єменські повстанці-хусити для нападу на Саудівську Аравію.

Його коментарі прозвучали напередодні візиту президента США Джо Байдена до Ізраїлю та Саудівської Аравії. Ці дві країни поки що не приєдналася до санкцій проти Росії через її війну в Україні. Ізраїль вважає Іран, який закликає до його ліквідації, своєю найбільшою регіональною загрозою.

Читати ще: Литва відправила Україні Bayraktar, гроші на який збирала вся країна

США та інші союзники поставили в Україну зброї на мільярди доларів після початку вторгнення в лютому. Салліван заявив, що США продовжуватимуть "підтримувати ефективний захист України".

Як виявилося, Іран, перебуваючи впродовж останніх десятиліть під безперервними санкціями, зумів створити цілу лінійку безпілотників, які вже активно використовував у локальних конфліктах на Близькому Сході.

Відомо, що Іран має розвідувальні дрони: Ababil-3 – може використовуватися як баражуючий боєприпас, як безпілотник-мішень, у розвідці та спостереженні; Shahed 171 Simorgh – реактивний БПЛА, виконаний за технологією літаючого крила, копія американського БПЛА RQ-170, захопленого Іраном у 2011 році. Ударні: Mohajer-6 – може нести до чотирьох високоточних боєприпасів або корисне навантаження у 100 кг; Karrar – може працювати як перехоплювач ППО, нести ракети та бомби. Дрони-камікадзе: Arash – великий дрон-камікадзе, за різними даними, здатний пролетіти до 2 тис. км; Shahed 136 – може запускатися залпом із пускової установки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus