USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Делегація університету Лесі Українки долучилася до міжнародного проєкту в Кембриджі

22 Серпня 2023 17:59
Делегація Волинського національного університету імені Лесі Українки перебуває у Великій Британії, в англійському університетському місті Кембридж.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

Лесині люди на чолі з ректором Анатолієм Цьосем долучилися до реалізації міжнародного проєкту «UK – Ukraine. Twinning Grant Scheme» в Anglia Ruskin University.

Серед 30 членів волинського десанту в Англії – 15 керівників та 15 аспірантів і докторантів Волинського національного університету імені Лесі Українки, серед яких – ректор Анатолій Цьось, проректор з наукової роботи та міжнародної співпраці Людмила Єлісєєва, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна.
Проєкт триватиме до 27 серпня і спрямований на забезпечення якісної підготовки аспірантів і докторантів та професійне навчання наукових керівників щодо управління дослідницькими проєктами аспірантів і повністю фінансується Сполученим королівством.

Реалізація програми передбачає лекції провідних британських практиків у галузі наукового керівництва, дискусії, зустрічі з освітньо-науковими працівниками та адміністрацією ЕRU в Кембриджі, ознайомлення з системою вищої освіти у Великоританії, зокрема докторськими програмами, проблематикою супервізійної етики тощо.
У перший день учасники займалися виявленням основних проблем наукового керівництва і визначенню його перспектив. Відбулося обговорення освітньо-наукових програм Волинського національного університету.

Ректор ВНУ імені Лесі Українки розповів, що рекомендації українських та зарубіжних колег представники врахують у майбутньому.

«Основний висновок першого дня: нам є чим пишатись і є над чим працювати. Після завершення подорожі чекаємо вражень від аспірантів, адже цей проєкт створений з турботою про них», – зазначив ректор.
Також очільник Лесиного університету поділився своїми враженнями від першого дня роботи у Кембриджі: «Система вищої освіти базується на дослідженнях і беззаперечному авторитеті вченого. І питання про те, що в країні багато вчених, чи закладів вищої освіти, чи студентів викликає подив і нерозуміння суті запитання. Освіта і наука є запорукою розвитку і прогресу держави. І чим більше освічених людей, тим краще для суспільства.
Наукова робота і підготовка дисертаційних робіт спрямовуються на виявлення нових знань. Тому під час захисту дисертації найперше потрібно довести, що отримано нові знання. У науковій роботі надзвичайно велика увага приділяється методології дослідження (це найголовніше), систематичному обговоренню найновіших статей за темою дисертації».

Налагоджуючи звʼязки партнерства і досліджень між Волинським національним університетом імені Лесі Українки та ARU (Кембридж), університети дбають про постійне покращення якості освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Викладачка Показати IP 22 Серпня 2023 22:09
А дружина Цьося що там робить?
Анонім Показати IP 24 Серпня 2023 00:20
а чого не на фоні ARU фотка?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus