USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Делегація ВНУ у Страсбурзі взяла участь в обговоренні перспектив співпраці європейських та українських університетів

15 Березня 2024 14:58
У Страсбурзі під патронатом та за участі віцепрезидентки Європейського парламенту Єви Копач відбулася зустріч координаційної групи «Співпраця європейських та українських університетів: стан та перспективи». Захід організували Університет Страсбурга (Франція) та Університет імені Адама Міцкевича в Познані (Польща). Україну представляли 14 закладів вищої освіти, серед них – Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Про це повідомив ректор вишу Анатолій Цьось.

Програма включала вступні промови депутатки Європарламенту, віцепрезидентки Європейського парламенту Єви Копач, голови EPICUR, президента Страсбурзького університету професора Мішеля Денекена, ректорки Університету Адама Міцкевича в Познані, професорки Богуміли Каневської, заступника Міністра освіти і науки України Михайла Винницького, координаторки Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлани Шитікової.
Читати ще: У ВНУ відзначили Міжнародний день запитань

За напрямком роботи «Стратегічне партнерство європейських та українських університетів: поточний стан» було представлено доповіді стратегічного координатора EPICUR, віцепрезидента з академічного партнерства та управління Страсбурзького університету, професора Жан-Марка Плане та віцепрезидента з міжнародних звʼязків Університету Адама Міцкевича в Познані Рафала Вітковскі.
Читати ще: Студенти волинського вишу навчаються у Польщі за програмою «Подвійний диплом»

Також було представлено приклади найкращих практик від представників різних альянсів.
Олександр Співаковський та Ілля Хаджинов представили особливості роботи та актуальні потреби українських університетів.

Представники Європейської комісії озвучили досвід співпраці європейських та українських університетів у межах чинних Альянсів.
За результатами роботи підготовлено звернення до інституцій ЄС щодо сприяння структурній співпраці українських та європейських університетів, включаючи можливість фінансування українських вишів, які є асоційованими членами Альянсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 15 Березня 2024 15:15
чи розказали вони,що зарплата у викладачів 7 тисяч гривень.
волинянин Показати IP 16 Березня 2024 09:20
Як працюють, так і отримують! Нічого дивного тут нема!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus