USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Демонстрація трюків та знайомство з собаками: на Волині для дітей влаштували сеанс каністерапії. Фото

2 Серпня 2021 13:47
Знайомство з собаками, виконання різноманітних команд та демонстрація трюків – у Шацьку для дітей, які проживають у сім'ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, влаштували сеанс каністерапії. Діти не лише спостерігали за тваринами, а й могли погладити собак. За уважність та знання порід собак діток заохочували подарунками.

А організатором дійства став Жіночий рух «ЗА Майбутнє» на чолі з координаторкою руху на Волині Ольгою Максим’як, яка розповіла, що ідея заходу виникла доволі спонтанно після спілкування з деканом юридичного факультету ВНУ Антоном Демчуком, який займається кінологією. Тож тренувальний семінар для власників собак у Шацьку вирішили поєднати з соціальним проектом, які втілює Жіночий рух. Підтримали захід і голова правління Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк. А від жіночого руху «ЗА Майбутнє» участь у дійстві взяли депутатки обласної ради Світлана Крецу та Оксана Філіпчук.
«Голова спілки кінологів Волині Ігор Жмурко познайомив мене з головою Спілки практикуючих дресирувальників ВГО «Кінологічна Спілка України» Юрієм Бардасем, який погодився допомогти організувати захід для діток. Ми переконані, що діти, попри будь-які життєві ситуації, повинні бачити прекрасне та відчувати позитивні емоції – це дуже важливо, адже ці емоції в подальшому стають основою для їхнього мислення, вони будуть розуміти, що в житті не лише чорні смуги, а й є щось хороше», – зазначила Ольга Максим’як.
Привітав учасників свята голова Шацької територіальної громади Сергій Карпук, який акцентував, що Шацька громада може приймати будь-які заходи та проводити їх на високому рівні. Він подякував організаторам та побажав дітям отримати лише позитивні емоції від спілкування з тваринами.
Впродовж заходу дітям представили різноманітні породи собак, показали, як вони виконують команди та оберігають своїх власників від нападників. Юрій Бардась розповів дітям і про спорядження, яке допомагає дресирувати собак. Найуважніші діти, які відповідали на запитання про тварин та їх породу, отримували призи. Чимало з них говорили, що й самі хочуть стати кінологами в майбутньому.
Також на заході багатодітні сім’ї отримали автокрісла від Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна». Людмила Лонюк наголосила, що відповідальність за дітей лежить на батьках, а один з таких напрямків – безпека руху.

«В Україні дітей дуже рідко перевозять в автокріслах, а це дуже важливо. Ми розуміємо, що ці крісла купити дуже важко, тому наш спонсор з Німеччини передав понад 100 кріселок, і ми вручаємо їх в громадах. Коли дитинка підростає, батьки не повинні продавати це крісло, а мають передати іншій потребуючій родині або ж передати у соціальну службу, яка віддасть його іншій сім'ї», – зауважила благодійниця.
Відзначимо, що поліцейські розповіли маленьким дітям та підліткам про безпеку руху, адже в майбутньому вони і самі стануть батьками, тому важливо, щоб у такому молодому віці в них формувалася відповідальність.
Усмішки дітей наприкінці свята свідчили про те, що вони отримали лише позитивні емоції, а це, переконана Ольга Максим’як, свідчить про те, що дітям не вистачає саме такого спілкування. «Зрозуміло, що не всі батьки можуть взяти домашнього улюбленця. Такі заходи – це також момент прояву дитячої любові до тварин. Я взяла на захід свого сина, і він сказав, що хоче собаку. Ми виховуємо у дітках певний рівень емпатійності, а це дуже важливо в сучасному світі, коли зашкалює рівень агресії», – резюмувала координатора Жіночого рух «ЗА Майбутнє» на Волині.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Марта Показати IP 3 Серпня 2021 09:09
нужен кинолог для координации воспитания у собаки. Оставьте телефон тут...
Волинь Показати IP 3 Серпня 2021 17:11
Собаки - ангели на землі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus