USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Демонтаж шин з дитсадків Луцької громади: де зібрали найбільше

8 Червня 2023 21:02
Станом на 8 червня старі автомобільні шини уже вивезли з територій 22 закладів дошкільної освіти Луцької громади. Усього дитсадків у Луцьку й прилеглих селах є пів сотні.

Про це розповіла Суспільному начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак.

Наразі комунальники «Луцькспецкомунтрансу» вивезли старі автомобільні шини з території 16 дитсадків, ще з шести прибирали батьки самостійно.

«ЛПЗ ми очистили, центральний район мали вчора доробити. З 40-го частково вивезли – половину допомогли батьки і ще половина шин залишилась. Залишаться район Балки, 33-й», – сказала посадовиця.

Найбільше старих шин зафіксували на територіях таких дитсадків:

230 шин – дитсадок №45 у селі Жидичин Луцької ТГ;

216 шин – дитячий садок №3 на проспекті Молоді, 10Б;

162 шини – дитячий садок №1 на вулиці Домни Гордіюк, 25;

150 шин – дитячий садок №39 на вулиці Маковського, 2А;

120 шин – дитячий садок №6 на вулиці Архітектора Мельницького, 9.

Як додала Оксана Лисак, першочергово з територій 50 дитсадків громади мали демонтувати 2808 старих шин, однак до завершення демонтажу їх буде більше.

«Було дуже багато в Жидичині. То вони (комунальники, – ред.) робили десь чотири виїзди. А в машину влазить приблизно 50-60 шин. Багато шин в нових районах, як-от 33-й. Вже по закінченню демонтажу ми будемо все чітко обліковувати, бо потрібно буде платити за утилізацію і саме за вагу», – додала вона.

Скільки коштує демонтаж шин з дитсадків

Зі слів Оксани Лисак, на збір та вивезення шин із дитсадків на один майданчик у селі Брище Луцького району, чим нині на платній основі опікується КП «Луцькспецкомунтранс», з кошторису міського природоохоронного фонду виділили 100 тисяч гривень. Наступним етапом стане утилізація й переробка.

«Вони 25 виїздів зроблять, заберуть і звезуть на майданчик. Тоді шукатимемо фірму, яка буде ці шини переробляти. Є фірма, яка переробляє на крихту ці шини й потім використовує у будівництві доріг. Нам як екологам важливо, щоб воно справді пішло на переробку», – каже посадовиця.

Повну утилізацію старих шин в Луцькій ТГ, додала екологиня, планують завершити до кінця цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Батько Показати IP 9 Червня 2023 06:28
Спочатку завідуючі садків руками вихователів заганяють батьків закопувати колеса, потім так само організовують їх викопування, чим заробляють бали перед керівництвом а не можна одразу визначитись?. Управління екології, що ви робили останні понад 40 років (зараз викопують шини, які закопувались ще при союзі)? Чому вони були так довго закопані?
Лучанин Показати IP 9 Червня 2023 10:23
"Повну утилізацію старих шин в Луцькій ТГ, додала екологиня, планують завершити до кінця цього року." - А утилізація полягає в тому, що шини переробляють на крихту, з якої потім у місті роблять спортивні майданчики? Якщо так, то що це за така утилізація? Це не утилізація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus