USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку з території дитсадків прибирають автомобільні шини

12 Травня 2023 23:25
Із територій 48-ми закладів дошкільної освіти в Луцькій міській громаді демонтують майже три тисячі старих шин, оскільки це забруднює довкілля та отруює повітря.

Про це розповіла Суспільному начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак.

З її слів, натомість на подвір’ях дитсадків облаштують ботанічні куточки, сучасні дитячі майданчики, висадять квіти й поставлять вуличні меблі.

«Шини віднесені до побутових відходів. Для довкілля це однозначно є ксенобіотиком, тобто чужорідним матеріалом. Вони так само становлять небезпеку, тому що забруднюють грунт мікрочастинками полімерів. Це відходи, які однозначно повинні бути утилізовані», – каже Оксана Лисак.

12 травня від старих шин очищували територію луцького дитсадка № 17, де був ігровий майданчик.
Як розповіла його завідувачка Світлана Краля, багато років тут понад сотню автошин використовували для атракцій і огороджень, допоки із батьками не вирішили все демонтувати.

«Якісь певні з них фігури були створені для краси. Недостатнє було фінансування на той період. Тоді ніхто не говорив про шкоду, бо про неї ще ніхто особливо не задумувався і не знав. Замість цього, звісно, будуть посаджені кущі – це буде естетичніше й корисніше», – зазначила керівниця дошкільного закладу.
«Автомобільні шини з дитсадків Луцької тергромади комунальники вивозять уже тиждень, – говорить працівник «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Баштик. – Є дуже багато. По місту дуже багато є. Якщо скажуть, то ми приїжджаємо – забираємо».

Читати ще: На Старому ринку муніципали прибрали старі шини та сміття

Як додала начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, вживані шини утилізують, тож зараз шукають підрядну організацію, яка цим займеться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 12 Травня 2023 23:39
"натомість на подвір’ях дитсадків облаштують ботанічні куточки, сучасні дитячі майданчики, висадять квіти й поставлять вуличні меблі." Пані забула повідомити що робитимуть це за кошти БАТЬКІВ....
Ро Показати IP 13 Травня 2023 06:43
Мабуть замість колес поставлять качелі в дитячих садках.
олег Показати IP 13 Травня 2023 10:01
депутати готуються до майбутніх виборів, заготовляють шини для дитячих майданчиків в дворах будинків
Бабася Показати IP 13 Травня 2023 13:32
Дитина любить по колесах ходити Навіть коли не втримається коліна незчухрає Резина мягка
Ірина Показати IP 14 Травня 2023 00:17
Мої діти обожнюють бігати по колесах. Придумують всяку дурню, аби щось зносити і ламати, забирати в людей і за їх же рахунок потім ставити нове.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus