USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

День батька в Україні та світі: історії, традиції святкування

16 Червня 2019 12:53
Нове державне свято День батька, починаючи з 2019 року, буде відзначатися в Україні в третю неділю червня. Цьогоріч свято припадає на 16 червня, пише УНІАН.

День батька 2019: історія свята

У 2019 український Кабмін схвалив проект указу президента і, таким чином, затвердив нове офіційне свято – День батька, яке відтепер буде відзначатися в нашій країні на державному рівні. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 8 травня.

Свято було затверджено в нашій країні з метою створення і розвитку сприятливих умов зі зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька в виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

Раніше в Україні День батька також святкувався, але тільки на неофіційному рівні в третю неділю червня, а також у третю неділю вересня. Громадські організації домагалися офіційного статусу для Дня батька з 2006 року.

День батька святкують у 80 країнах світу. А з'явилося свято в Америці у 1909 році. Якась місіс Додд з міста Спокан виступила з ініціативою створення дня в році, коли б діти могли висловити подяку і шанування своїм дбайливим татусям. Таким чином вона увічнила пам'ять свого батька, який, коли залишилася вдівцем, зумів виховати шістьох дітей без матері.

День батька: як святкувати

У США це свято дуже швидко прижилося. І тут придумали чудову традицію: в День батька американці намагаються допомогти татам-одинакам, що самостійно виховують дітей.

Щоб приділити своєму батькові належну увагу в цей день, можна також організувати такі заходи:

Якщо батько любить рибалити, влаштуйте похід на річку, озеро з пікніком. Ловити рибку в такий день йому буде дуже приємно, тим паче, якщо це заняття йому до душі. У якості подарунка можна піднести вудку, набір блешень, термосумку або сумку для рибальських снастей чи аксесуарів тощо.

Влаштуйте сімейну вечерю. Можна приготувати смачні страви. Але спочатку сходити до кінотеатру або подивитися цікавий фільм удома. А потім повечеряти в колі сім'ї, переглянути альбом із фотографіями. І тоді вечір спогадів стане більш пам'ятним.

Як відомо, багато чоловіків люблять футбол. Тоді, якщо є матч, можна подарувати квиток або влаштувати сімейні змагання, ігри на стадіоні. А потім відправитися на пікнік.

Деякі чоловіки люблять театри, концерти. Так чому б цей день не провести в глядацькій залі? Потім можна відправитися до кафе або ресторану й продовжити захід.

Відсвяткувати День батька можна й у сауні: попити гарячого чайку, поплавати в басейні, попаритися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Червня 2019 14:39
Любиш ту дитину,а вона навіть і не позвонить.Ніяке свято не допоможе,хоча давно пора було зробити День батька.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus