USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи знають лучани про День батька?

12 Червня 2014 18:14
Щорічне свято на честь батька відзначають у третю неділю червня. Рік тому Кабінет Міністрів України надав цьому дню офіційного статусу. Цьогоріч свято припадає на 15 червня. Проте не всі лучани знають про існування цього свята. Про це йдеться в матеріалі «Слово Волині»

Мешканець Луцька Руслан зізнається, що вперше чує про це свято. Мовляв, про День матері відомо більше. Каже, що якби знав, то приділяв би більше уваги своєму батькові, допомагав. «Напевне, виїхав би з татом на рибалку, аби провести разом якомога більше вільного часу», - додає лучанин.


Натомість, лучанка Анастасія, знає передісторію цього свята. Як розповідає дівчина, День батька вперше почали святкувати у США. Ініціаторами виступили американські жінки, щоб тим самим показати, що у сім’ї всі - рівні.

Стосовно святкування цього дня, дівчина зізнається, що хотіла б зібратися усією родиною на природі, щоб провести час по-сімейному. «Не потрібно забувати про це свято, бо День матері пам’ятають, а День батька чомусь ні», - наголошує Анастасія.


Лучанка Ніна погоджується з такою думкою. Мовляв, є День матері, повинен бути і День батька. Це - невід’ємна частинка сім’ї. Каже, що хоч свято і нове, але їх родина святкує його обов’язково.


«Такі дні потрібні нашому суспільству. Я обов’язково привітаю свого батька і потрібно ще придумати якийсь особливий подарунок. Щоб нагадувати

йому, що він – найкращий татко у світі», - додає до теми волинянка Іванка.


Довідка:

День батька вперше святкували 19 червня 1910 року в США. Ініціатором впровадження цього свята є місіс Додд із Вашингтону. Національним святом цей день в США став у 1966 році, коли президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня національним святом. З часом й інші краіни, де декларується повага до сімейних цінностей, слідом за Сполученими штатами, почали відзначати цей день, вшановуючи чоловіка-батька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus