USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Святкування Дня Луцька можуть перенести у 2019 році

20 Квітня 2018 11:10
Релігійна громада Луцька хоче активніше долучитися до святкування Дня Луцька, тому пропонують перенести урочистості з часу посту на дату найближчу до дня покровителя обласного центру Святого Миколая. Зміни пропонують внести вже наступного року, після детального обговорення з громадськістю.

Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови священик УПЦ КП Микола Цап пояснив, чому це питання підняли.

«Ми пропонуємо враховувати приклад інших міст, наприклад Львова, у яких покровитель Юрій Змієборець і вони на той день перенесли святкування дня міста. У нас покровитель міста Миколай Чудотворець, тому пропонуємо перенести на 22 травня. Але оскільки це може бути будень, то пропоную прив’язати до третьої неділі п’ятого місяця. Це важливо й тим, що в місті є багато студентів, учнів, і церква може більше долучитися до урочистостей. Нинішня дата припадає на час посту й багато студентів їдуть на канікули», - розповів Микола Цап.
Член комісії Алла Надточій зауважила, що 22 травня - це день жалоби за загиблими в Іловайську.
На це Микола Цап додав, що за таких умов варто відзначати День Луцька у суботу, якщо неділя буде жалобною. Та наголосив, що не варто поспішати переносити святкування і це можна зробити й наступного року, коли громадськість ознайомиться та підтримає ідею.

Тому члени комісії ухвалили звернутися до виконувача повноважень міського голови з проханням дати відповідні доручення профільним управлінням, аби провести опитування містян та зробити громадське обговорення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ссс Показати IP 20 Квітня 2018 11:31
завдовбали ті попи, сунуть свого носа скрізь. Це мирське свято, як вони люблять казати. Ще тут не керували.
Олег Показати IP 20 Квітня 2018 12:38
Лучани ЗА !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus