USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

День села на Маневиччині відсвяткували з подарунками і концертом

22 Серпня 2017 08:00
З піснями, аніматорами та подарунками відсвяткували минулої неділі день села Хряськ, що на Маневиччині. Головним спонсором свята став депутат Луцької міської ради від УКРОПу Сергій Шкода, для якого Хряськ – мала батьківщина.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу

Сергій Іванович часто буває у рідному селі, адже тут й досі живуть його батьки.

«Я з гордістю можу сказати, що народився й виріс у Хряську. Тому постійно намагаюсь робити якомога більше для розвитку села та комфортнішого життя його мешканців. Основний акцент – на спорті та освіті, адже саме за молоддю майбутнє. На жаль, у нашій країні село не у пріоритеті. Моєю ж мрією є змінити такий порядок речей і почати це зі свого рідного Хряська. Якщо розпочати якусь справу і докладати чимало зусиль, то це завжди принесе хороший результат», – розповів Сергій Шкода.


Цього дня Сергій Іванович підготував чимало подарунків для односельчан, серед яких – стіл для настільного тенісу та проектор для школи.

Хряськ входить до Цмінівської сільської ради. Гордістю цієї громади є футбольна команда. ФК «Цміни» цьогоріч виграли кубок району, проте, як стверджують самі спортсмени, на досягнутому не зупиняться. Для підтримки та заохочення команди Сергій Шкода подарував футболістам професійну спортивну форму та шкіряні м’ячі, також депутат Луцької міськради презентував грошову винагороду футболістам за успішну гру на чемпіонаті.

Прес-аташе команди Микола Басюк розповів, що створена ФК «Цміни» ще за радянських часів, після 90-х років розпалась і відродилась лише у 2010 році завдяки місцевому вчителю фізкультури. Емблема спортивної команди зайняла перше місце в Україні серед емблем сільських аматорських команд.

Юра Пугач грає за місцеву команду вже протягом п’яти років. Зараз хлопець навчається у Києві, проте намагається приїжджати на всі важливі ігри.

«Ми викладаємось на повну, аби перемагати та прославляти рідне село. Дуже приємно, що є підтримка від односельчан, не лише матеріальна, але й моральна. Думаю, попереду у нас ще чимало перемог», – каже Юра.


На запрошення Сергія Шкоди свято села відвідали народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, депутат Волинської облради Іван Киричик (фракція «УКРОП») та перший заступник Луцького міського голови, депутат Ківерцівської райради від УКРОПу Григорій Недопад.

Григорій Недопад також приїхав з подарунками. Хряськ – село успішних спортсменів, тому Григорій Вікторович для місцевої волейбольної команди презентував професійні м’ячі.


Не залишила без призів місцевих жителів й нардеп Ірина Констанкевич. Парламентар нагородила подякою та подарунками декілька жителів Хряська у різних категоріях: пара, яка найдовше прожила разом, найстарший та наймолодший жителі, найстарша багатодітна мама, найбагатодітніша мама, окремо відзначили учасників місцевого хору «Ланка».

Під час святкувань Ірина Мирославівна також поспілкувалась із жителями села про проблеми, які найбільше турбують громаду. Звернення стосувались зведення понтонного мосту, ремонту доріг та місцевого клубу. По завершенню свята нардеп оглянула місцеву школу та ФАП.

«Коли Сергій Шкода запропонував мені приїхати на свято села, я із задоволенням погодилась. Ці люди формують обличчя волинського Полісся, яке населяють чудові, працьовиті, талановиті жителі, проте яке має чимало невирішених проблем. Кожен, з ким я сьогодні спілкувалась, просив не за себе чи свою сім’ю, а за потреби цілої громади. Ми обов’язково будемо долучатись до вирішення озвучених проблем, адже сільські жителі чомусь у зоні відчуження для нашої влади, хоча левова частина державних коштів має йти саме на село», – стверджує народний депутат.

Варто зауважити, що за сприяння Ірини Констанкевич із державного фонду соціально-економічного розвитку у 2016 році було виділено кошти для заміни вікон та дверей у Цмінівській ЗОШ, а вже цього року – 492 тисячі гривень для капітального ремонту Цмінівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Протягом свята місцевих жителів та гостей розважав народний колектив Цмінівського будинку культури та акордеоніст Артем Новосад. Після закінчення концертної програми для дітей, яких у Хряську проживає чимало, за сприяння Сергія Шкоди виступили аніматори. Малеча із задоволенням танцювала та співала разом із мультиплікаційними героями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Іванович Показати IP 22 Серпня 2017 18:13
Чого б з таким запалом не приїхати у14 омбр і зробити хоча б одну роту чи батарею( де Кравченко ) рахується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus