USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українським бійцям на сході передадуть допомогу з Волині

25 Серпня 2016 16:41
Черговий маршрут волонтерського центру «Серце патріота» передасть військовим на схід не лише обладнання та продукти, а й українські прапори з підписами волинських школярів.

Мікроавтобуси з благодійною допомогою для українських бійців вирушили 25 серпня з Театрального майдану у Луцьку.

Як розповів засновник волонтерського центру «Серце патріота», член фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Сергій Балицький, це вже 124-та поїздка на схід. Цього разу до допомоги долучилася громада Камінь-Каширського району організувавши акцію «Український прапор – прапор миру». У її рамках відбувався збір коштів та продуктів харчування для бійців. Окрім цього, на схід вирушать декілька прапорів з підписами учнів шкіл Камінь-Каширського району. Везуть також іменні посилки бійцям від рідних. Вантаж прямує у Луганську область, в Попасну та Троїцьке та на Донеччину. Допомогу передадуть бійцям батальйону «Київська Русь», 54-ї ОМБ, військовим льотчикам та прикордонникам, які базуються у Волновасі.

У вантажі – запасні колеса до позашляховиків, електрогенератори, пральні машини, пральний порошок, а також різноманітні продукти та листівки, які діти підписали для бійців. Як зауважив Сергій Балицький, передають допомогу для військових не лише з Волині, а й з усіх регіонів України – наприклад, бійці-волиняни інформують про потреби, а на місці допомогу передають і військовим з інших областей.
Народний депутат від партії «УКРОП», яка постійно надає допомогу волонтерському центру «Серце патріота» Ірина Констанкевич зауважила, що у селах на Поліссі добре пам’ятають про те, що війна на сході триває, а наші військові постійно перебувають під обстрілами. Волиняни одночасно надають як матеріальну допомогу, так і символічну, як наприклад, під час акції «Український прапор – прапор миру» на підтримку української армії. Інтерес до ситуації на сході країни серед волинян, з її слів, не зменшився, є гострі та бентежні реакції на те, як нівелюється людське життя, до того, що буденністю стали повідомлення про загиблих. Ірина Констанкевич наголосила, що важливо, що є люди, які роблять усе для того, аби ми не черствіли та не байдужіли.
Волинь займає провідні позиції за кількістю військових, які беруть участь у бойових діях, тож Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надає їм різни види допомоги. Свого часу це була автомобільна техніка, пальне, військове спорядження, нині це - психологічна реабілітація, допомога дітям бійців, які оздоровлюються у Буковелі тощо.

Зі слів депутата, для припинення війни на сході потрібна перш за все політична воля. Припинення війни повинно бути справою не лише депутатів, а перш за все волею президента, який є гарантом Конституції. У Верховній раді Ірина Констанкевич пообіцяла робити усе для того, щоб не гинули наші співвітчизники, не страждало мирне населення, а Україна економічно розвивалася замість того, щоб усі ресурси скеровувати у «чорну діру» війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патріот Показати IP 25 Серпня 2016 21:28
А де Дєд?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus