USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Ірина Констанкевич - у десятці найпрацьовитіших мажоритарників

20 Квітня 2017 23:10
Громадянська мережа ОПОРА дослідила діяльність народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах.

У 2017 році об’єктами моніторингу стали 88 народних обранців (у 2015 році моніторингу підлягали 36 депутатів, в 2016 році – 105), повідомили в ОПОРІ.

У зведеному рейтингу депутатів-мажоритарників за показниками законодавчої роботи та активності у виборчих округах у лютому 2017-го волинські нардепи розмістилися на таких місцях: Ірина Констанкевич – 8-ма, Сергій Мартиняк – 68-й, Степан Івахів – 71-й.

До слова, роботою Степана Івахіва у виборчому окрузі волиняни вкрай незадоволені. Так, ковельчани, які страждають від екологічної катастрофи на місцевому ветсанзаводі, обурюються, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його обрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Читати ще: «Нас труять», «це бомба уповільненої дії», «завод смерті», - про катастрофу на ветсанзаводі у Ковелі

Діяльність відібраних для моніторингу депутатів аналізується за двома ключовими показниками: законотворча робота в парламенті та активність у виборчому окрузі. На основі оцінювання й узагальнення 23 критеріїв активності формується щомісячний рейтинг 88 народних депутатів за 100-бальною шкалою (депутат з найкращими показниками отримує 100 балів).

У лютому 2017 року розпочалася шоста сесія Верховної Ради. За цей місяць відбулося 12 пленарних засідань парламенту, протягом яких у залі парламенту відбулося 358 голосувань. Окрім того, графік роботи депутатів Верховної Ради передбачав тиждень роботи в комітетах (13-17 лютого) і два дні було відведено роботі з виборцями (27-28 лютого).

За оцінками ОПОРИ, в лютому народні депутати, які підлягали моніторингу, значно більшу активність проявляли в сесійний залі і в парламентських комітетах, ніж у виборчих округах. Середній показник присутності проаналізованих нами депутатів-мажоритарників під час усіх голосувань у лютому склав понад 80%, що свідчить про високий рівень дисциплінованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 21 Квітня 2017 10:01
Лапін на 12 місці взагалі то

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus