USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

День, за який пролили кров мільйони: свято Незалежності у Луцьку розпочали молитвою

24 Серпня 2017 10:29
Про тих, хто не дочекався величного Дня Незалежності, нагадували лучанам під час спільної молитви перед будівлею обласної ради.

Молебнем за Україну стартувало відзначення у Луцьку 26-ої річниці Незалежності України 24 серпня. На молитву зібралися сотні лучан.

Очолив молебень на Київському майдані головуючий Волинської ради церков єпископ Йосафат. Він зазначив, що цей день особливий, адже як дитина розпочинає життя з народження, так і держава має свій день, коли вона народжується, вбирає від предків усе надбане впродовж віків – культуру, традиції, мову, історію та багато інших ознак, які вирізняють державу з-поміж усіх народів світу. Цей день, з його слів, робить нас гідними стати поряд з іншими народами. Про цей день мріяли багато людей, які, може, не дочекалися великого свята. Єпископ нагадав, що Україну чимало людей залишали примусово, коли їх депортували, вивозили у Сибір, Казахстан чи інші краї. Вони мріяли повернутися, щоб поцілувати цю землю, жити і трудитися для неї знову.


Йосафат наголосив, що цей день потрібно цінувати кожному, тому що за нього проливали кров мільйони людей. Він просив, аби Господь дав українцям зберегти державу, жити та працювати для неї, працею та молитвою долучаючись до збереження для нащадків цього величного дня і нашої української держави.

«Молися і працюй – це давнє правило для кожного християнина. Конституція України визначає: найбільшою вартістю соціальної держави є людина, дбання про її права, гідність і свободи. Бути людиною – цього прагнув нещодавно спочилий блаженніший Любомир Гузар. Бути людиною – завдання кожного з нас, таке просте, але величне і необхідне. Коли ми визнаємо себе людиною, дбаємо про свою людськість, будемо дбати один про одного і в єдності зможемо захистити найцінніше – людське гідне життя, державу, суспільство, всі надбання, які ми отримали від попередніх поколінь і можемо залишити нащадкам», - відзначив єпископ.

Після молитви представники обласної та міської влади, а також пересічні лучани поклали квіти до пам’ятника борцям за Незалежність України. Відтак, урочистою ходою вирушили проспектом Волі до Театрального майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus