USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

День студента історики відзначили виставкою

17 Листопада 2011 15:51
У межах тижня історичного факультету у ВНУ імені Лесі Українки презентували археологічні знахідки.
Про це повідомили у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

Щороку близько десяти тисяч таких знахідок поповнюють фонди волинських музеїв. На виставці представлені: славнозвісний медальйон з Крупи, уламок позолоченої булави з Пересопниці, енкопліони, наконечники стріл, кам’яні знаряддя, монети та інші артефакти.
Студенти змогли побачити знахідки, частина з яких віднайшли самостійно.

Адже студенти І курсу історичного факультету проходять археологічну практику на пам’ятках у різних регіонах Великої Волині. З 2008 року базою практик студентів забезпечує ДП «Волинські старожитності».
У 2011 році фахівці підприємства разом із студентами-істориками досліджували майже п’ятидесят пам’яток. Великі розкопки були у Хрінниках, Шацьку, Володимирі-Волинському, менші – у Підгайцях, Шепелі, Жидичині, Крупі, Зимному, Богушівці, Колодниці, Полонці, Оздові, Гіркій Полонці, Луцьку.

«База практики у Хрінниках розташована на березі водосховища», - каже директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський, – «Хрінники стали справжньою археологічною школою для багатьох волинських археологів, бо дослідження там проводять вже дев’ятнадцять років. На сьогоднішній день студенти живуть не у наметах, а в дерев’яному будиночку. Там є спортивний стадіон, човни тощо. Тобто одночасно з практикою вони мають чудове дозвілля».

Цього року студенти побували також на розкопках у Шацьку, де вивчають городище Рай, та у Володимирі-Волинському, де виявили рештки жертв репресій початку 1940 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Лучик Показати IP 17 Листопада 2011 19:38
А ще сьогодні в холі істфаку була виставка авіамоделей часів Другої світової війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus