USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутатка Луцької райради склала повноваження через заборону виїзду за кордон

31 Січня 2023 16:52
Депутатка Луцької районної ради Ольга Максим’як написала заяву про складання повноваження. Причиною рішення стала заборона депутаткам та держслужбовицям перетинати кордон.

Про це вона повідомила ВСН.

Зі слів Ольги, відповідну заяву вона написала вранці 30 січня. Так вона вирішила після ухвалення рішення щодо заборони виїзду за кордон жінкам, які перебувають на державній службі або є депутатками різних рівнів. Наразі Ольга Максим’як перебуває за кордоном: до Шотландії депутатка виїхала на початку повномасштабної війни.

«Найбільшою категорією ризику згідно цього документу будуть такі мами, як я, мами, які виховують дітей самі, тому для мене зараз було важливо гарантувати безпеки дитині», – коментує Ольга Максим’як.

Зі змінами до правил перетину кордону під час воєнного стану, які стали причиною складання мандату, жінка каже, що не погоджується.

«На мою думку, у країні, де жінки не є військовозабов’язаними, ця постанова є прямою дискримінацією. До прикладу, я знаю багатьох дівчат, які виїхали за кордон, і, перебуваючи в статусі депутатів, активно волонтерять там, допомагають з організацією гуманітарної допомоги Україні, підтримуючи й інформуючи українців, які теж були змушені покинути країну, рятуючись від війни», – пояснює своє ставлення до постанови Максим’як.

Ольга міркує, що цей документ може призвести до того, що на наступних виборах кількість жінок, які балотуватимуться і яких було не так багато, стане ще менше.

Як ми писали, в Україні чиновникам, нардепам, правоохоронцям та суддям заборонили їхати за кордон під час війни. Народні депутати, чиновники, представники місцевої влади, прокурори, судді та інші посадові особи можуть перетинати державний кордон лише на підставі службового відрядження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Альфа Показати IP 31 Січня 2023 17:09
Що нам боти скажуть?Вона добра чи погана?Юлю будем згадувати?
Петро до Альфа Показати IP 31 Січня 2023 19:01
Давай згадаєм Колю Катлєту і катання попрошенків за кордон і взад, Йулька-варофка зараз тут знаходиться, а за кордоном була до прийняття цього закону. А от тищенко навіть повертатись сцить, хоч партії "ЗЕ" вже вигнали. Ще б порт ним куплений місяць тому повернули взад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus