USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині створили нове підприємство, що вироблятиме теплоенергію

21 Травня 2019 11:04
У Луцькому районі створили нове комунальне підприємство, що займатиметься виробництвом, передачею та розподіленням електроенергії, а також виробленням гарячої води.

Про це йдеться у рішенні Луцької районної ради, яке обранці громади ухвалили під час позачергової, 39 сесії.

КП «Райтеплобуд» - це комунальне унітарне підприємство, що знаходиться у спільній власності територіальних громад Луцького району. Органом, уповноваженим на управління, а також його власником та засновником, є Луцька районна рада Волинської області.

Новостворене комунальне підприємство знаходиться у селі Коршові на вулиці Лесі Українки, 82. Очолив новостворене підприємство директор Олександр Ешвович.

Зі слів засновників, підприємство створили з метою забезпечення економічних та інших інтересів територіальної громади Луцького району та інших осіб на принципах діючого законодавства.

Основним видом діяльності підприємства є постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря на інші підприємства.

Варто додати, що, згідно із статутом, предметом діяльності КП «Райтеплобуд» є: забезпечення ефективної експлуатації і утримання адміністративного приміщення з надвірними спорудами, ведення банку даних, щодо переліку комунального майна та його балансової вартості; проведення господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури; надання платних послуг органам місцевого самоврядування згідно переліку комунальних видів діяльності; обслуговування засобів протипожежного стану та систем опалення; виконання функцій генерального підрядника в будівництві; здійснення технічного нагляду за будівництвом, контроль відповідності обсягів та якості робіт; надання платних послуг населенню, організаціям та установам Луцького району, які не заборонені законодавством України; виробництво, передача та розподілення електроенергії; виробництво пари, гарячої води та кондиційованого повітря; організація та фінансування будівництва об’єктів нерухомості, за винятком проектів цивільного будівництва; організація та фінансування будівництва промислових будівель та споруд нафтопереробних, хімічних заводів, відкритих спортивних комплексів.

Окрім цього, комунальне підприємство займатиметься ремонтом і технічним обслуговуванням електронного й оптичного устаткування, а також торгівлею електроенергії.

Стартовий статутний фонд КП «Райтеплобуд» становить 10 тисяч гривень

Чистий прибуток, що формується в порядку, встановленому чинним законодавством, використовується підприємством, за винятком частки, що перераховується до районного бюджету, розмір якої встановлюється рішенням Луцької районної ради.

Зауважимо, під час сесії райради 23 обранці громади із 34-х підтримали ініціативу створення підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 21 Травня 2019 11:23
Нове підприємство що вироблятиме теплоенергію? а де ж нові виробничі приміщення обладнання і т д? Мабуть вірніше буде "нове підприємство" що барижитиме тепло і електоенергією
Лев до Віктор Показати IP 21 Травня 2019 12:25
Чого ви? Є у них і приміщення, і обладнання. І нові робочі місця для людей теж є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus