USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Депутатську недоторканість можуть скасувати після виборів

18 Липня 2012 13:46
Нині Верховна Рада України ухвалила законопроект про позбавлення народних депутатів недоторканості з правками, які внесли члени Конституційного суду. Однак з остаточним прийняттям закону доведеться зачекати.

Про це 18 липня під час прес-конференції розповів представник президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

З його слів, депутатська недоторканість – непотрібна. «Але імунітет необхідний, бо будь-яке середовище є здоровим, якщо там є конкуренція. Якщо її нема – система деградує», ‒ додав нардеп.

Окрім цього, він висловив думку, що недоторканість потрібно ліквідувати, бо дехто з обранців народу використовує її у власних інтересах. «Коли депутат може відстрілювати людей, як тварин, в своєму мисливському господарстві. Це кричуща ілюстрація», ‒ зауважив Мірошниченко.

Також він повідомив, що наразі законопроект про скасування депутатської недоторканості вже розглянув Конституційний суд України. «Ми вже проголосували з заувагами суду проект. Він має всі шанси бути ухваленим», ‒ сказав депутат.

Насамкінець політик відзначив, що закон про скасування депутатської недоторканості остаточно схвалить лише наступна каденція Верховної Ради України.

«На останній сесії чинної каденції Конституція забороняє вносити зміни до Основного закону держави», ‒ мовив Мірошниченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ШТУРМБАНФЮРЕР КГБ Показати IP 18 Липня 2012 14:56
Та не відмінять вони ніякої недоторканості!Тим паче , після виборів! Для тих , хто пройде(?) у раду це буде порятунком від тюрми , решта --- вже зараз салом п'яти мажуть!
SV Показати IP 18 Липня 2012 16:33
Ключове слово - можуть ! Можуть, але не схочуть! Хто ж у здоровому глузді зробить собі гірше, тим паче -депутати, у яких інстинкт самозбереження розвинутий не гірше ніж у звірів.
Док Показати IP 18 Липня 2012 16:52
Я б добавив: "... після виборів 3098 року"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus