USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Луцької райради заборонили діяльність УПЦ МП на території району

11 Квітня 2023 13:26
Депутати Луцької районної ради заборонили діяльність Української православної церкви московського патріархату на території Луцького району. За таке рішення проголосував 31 депутат.

На позачерговій сесії райради депутати розглянули та підтримали проєкт рішення про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Луцького району, йдеться в повідомленні райради.

У рішенні йдеться:

- заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Луцького району;

- рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації розірвати договори оренди (користування) з релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури;

Читати ще: Волинські депутати заборонили діяльність московських церков в області

- рекомендувати органам місцевого самоврядування Луцького району:

1) сприяти зміні підлеглості релігійних громад Української православної церкви московського патріархату в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад;

2) здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української православної церкви московського патріархату, з подальшим припиненням права користування на такі земельні ділянки шляхом ухвалення відповідних рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Івасик Показати IP 11 Квітня 2023 13:53
Смішні люди
Здоровий глузд до Івасик Показати IP 11 Квітня 2023 14:28
Товарісч бот з Вінниці (судячи в вашого ІР) - що ви нам волинякам поради даєте ? Пасіться на вінницьких ресурсах. Ми самі розберемось.
Правда Показати IP 11 Квітня 2023 15:28
"Дурне"політичне рішення.Боже,кого ви вибираєте в депутати!!!Церква відділена від держави(ЗАКОН).Прийміть нормальні адекватні рішення на рахунок оренди землі під культові споруди,передачу цих споруд у власність громад,пропонуйте громадам прості рішення переходу в ПЦУ,(законне)-збори,голосування,протокол(підписи)обовязково і рішення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus