USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати накупили криптовалюти на 195 млн гривень

13 Лютого 2018 10:48
Торік українські депутати витратили 195 млн гривень на купівлю криптовалют.

Про це йдеться в сюжеті програми Гроші, передає Кореспондент.

За підрахунками журналістів, в минулому році депутати витратили на купівлю віртуальних грошей 195 мільйонів гривень.

«І це не дивно, адже весь світ мало не сказився на коливанні курсу біткоїна. Купити можна було за 500 доларів, а вже через рік продати за 20 тисяч. Втім, не так сталося, як гадалося - МММ відпочиває, курс біткоїна днями впав катастрофічно - нижче за 7 тисяч доларів», - йдеться в сюжеті.

Нардеп Дмитро Голубов, у якого в біткоїнах було майже 33 мільйони гривень, зазначає, що через падіння курсу криптовалют він не переживає.

«У мене дуже міцні нерви. Людям зі слабкими нервами краще біткоїни не купувати», - зазначає він і додає, що зараз «найкращий час для його придбання».

На думку Голубова, вже в цьому році можна очікувати курс біткоїна на рівні 27 тисяч доларів.

«Пам'ятаєте Дарта Вейдера на білбордах? Сьогодні він - депутат Одеської міськради, балотувався на прізвище Палпатін. У нього також важкий місяць, адже задекларував майже 8 тисяч біткоїнів, які на момент купівлі коштували 58 мільйонів гривень», - розповідають журналісти.

Але Дмитро Палпатін не захотів говорити про прогнози щодо біткоїна "у зв'язку з ситуацією на ринку".

Інший депутат Одеської міськради Денис Григор'єв торік вклав в біткоїни 31 мільйон гривень. Сильне падіння курсу в цьому місяці не змусило його позбутися віртуальних грошей.

«Коли я їх купував вони були за досить низькою ціною, і відповідно те зростання перевищило всі очікування», - говорить Григор'єв. Він прогнозує, що через 2-3 місяці курс біткоїна зросте на 10%. При цьому він вважає, що майнінгові ферми станом на сьогодні є неактуальними, оскільки вони дають малий приріст і окупатися будуть 2-3 роки.

Ще один одеський депутат Дмитро Пеструєв прогнозує, що до кінця лютого - початку березня курс біткоїна буде падати, а далі піде зростання. На його думку, нинішнє падіння курсу біткоїна є штучним і викликане тим, що на цей ринок хочуть заходити великі інвестори, і хочуть робити це на мінімумі.

Як зазначається, біткоїни не обкладаються податками, а їхній обіг майже неможливо проконтролювати. «Втім, криптовалюта має істотний мінус: у будь-який момент вона може перетворитися на «попіл», - йдеться в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus