USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ліцей, житло сиротам, госпіталь: на що спрямують кошти від перевиконання бюджету Волині

21 Вересня 2018 08:00
Про перевиконання бюджету, головні питання найближчої сесії облради, а також те, які комунальні заклади фінансуватимуться першочергово, в ефірі телеканалу «Аверс» розповіла депутат Волинської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович.

Депутат зазначила, що Волинська область перевиконала бюджет, однак для потреб області і цього результату буде мало, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

«Перевиконання бюджету далеко не завжди свідчить про успіх, адже коли перевиконання дуже велике – це говорить про неправильне планування бюджету. Нині ми маємо перевиконання бюджету у сумі 30 мільйонів 200 тисяч гривень. Насправді, для області це мізерна сума, адже потреби значно перевищують ресурси, якими ми володіємо.

Із позитивного те, що за сприяння голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці Кабінет Міністрів надав додаткові кошти на оснащення закладу охорони здоров’я», – зазначила Ірина Вахович.

За словами Ірини Вахович, із 30 мільйонів гривень перевиконання – 5 уже заплановано виділити Волинському ліцею військової підготовки, 2,8 мільйонів гривень – на забезпечення житлом дітей-сиріт. Ще 300 тисяч потребує госпіталь ветеранів війни для перекриття даху.

«Невирішеним залишається проблема жахливих умов у тубдиспансері, - зазначила Ірина Вахович.- Та у бюджеті передбачили кошти на придбання твердопаливного котла, а також на поточний ремонт цього медзакладу».

Депутат переконана, що кошти знайдуться не лише для закладів охорони здоров’я, а й на розвиток культури. Зокрема, голова Волинської обласної ради та фракція «УКРОП» ініціюють добудову філармонії.

«Нині філармонія немає ні концертного залу, ні сцени, а тому змушені проводити урочистості і у палаці культури, і у костелі. Керівництво філармонії уже виготовило ескізний проект перебудови закладу. Переконана, що результати спільної роботи упродовж багатьох років служитимуть лучанам», – зазначила Ірина Вахович.

В цілому ж депутат переконана, що депутатському корпусу вдасться віднайти компроміс і використати кошти максимально ефективно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Котельню Карбишева Показати IP 21 Вересня 2018 09:30
Незабуте.
лучанка до Котельню Карбишева Показати IP 21 Вересня 2018 10:07
а Вашому науковому ліцею-інтернату теж треба вділити,може покласти на дорогу "лежачого поліцейського"
медики Показати IP 21 Вересня 2018 10:23
ЯКЕ ЩЕ ТВЕРДЕ ПАЛИВО В ТУБДИСПАНСЕРІ ? І ТАК ВЖЕ ДВІ КОТЕЛЬНІ НА ТЕРИТОРІЇ ,ЩО ТУТ ПОЛІГОН ДЛЯ ВІДМИВАННЯ ГРОШЕЙ ЧИ ВИПРОБУВАННЯ КОТЕЛЕН ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus