USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Волиньради розглянуть звернення до Києва з земельних питань

21 Жовтня 2019 16:37
До депутатів Волинської облради звернулися їхні колеги з Хмельницької облради з проханням підтримати прийняті ними проєкти рішення щодо звернень до уряду та президента, що стосуються земельних питань.

Про це йшлося 21 жовтня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

До Волинської обласної ради звернулися депутати Хмельницької облради з проханням підтримати їхнє звернення до Кабінету Міністрів України щодо розроблення та затвердження порядку передачі земельних ділянок у власність ОСББ і ЖБК.

У тексті звернення наголошено, що чинне законодавство не пояснює, як саме громадяни можуть отримати землю у власність. Це «дає можливість владі на місцях приймати незаконні рішення, а саме здавати в оренду земельні ділянки під житловими будинками ОСББ та ЖБК, що у свою чергу створює соціальну напругу та невдоволення власників квартир».

Тому, на думку депутатів Хмельницької облради, необхідно розробити і затвердити порядок передачі земельних ділянок у власність ОСББ та ЖБК.

Окрім того, депутати Хмельниччини підготували ще одне звернення, скероване президенту, в якому просять ініціювати проведення Всеукраїнського референдуму щодо запровадження в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення, зокрема щодо заборони іноземним фізичним і юридичним особам прямо або опосередковано набувати у власність українські землі сільськогосподарського призначення, а також переважного права державі і громадам купувати українські землі сільськогосподарського призначення.

Вказаний проєкт рішення винесуть на розгляд сесії Волинської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus